https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Devetošolci pomahali v slovo OŠ Puconci

Puconci, 16.06.2016 ob 11:00  

V teh dneh se že marsikateri osnovnošolci veselijo zaključka šolskega leta 2015/16. Na osnovni šoli Puconci pa so devetošolci ne le zaključili to šolsko leto, ampak tudi šolanje na šoli. Za slovo so, skupaj z razrednikoma in sorazrednikoma, povabili na valeto in zaključno prireditev v Zeleno dvorano.

Prireditev se je pričela s svečanim prihodom devetošolcev osnovne šole Puconci, ki so za svoje starše, učitelje, ravnatelja in župana zaplesali venček plesov. Pri zadnjem plesu so se na plesišču zavrteli s svojimi starši. Zahvalili so se vsem, ki so jih na njihovi osnovnošolski poti spremljali, podpirali in izobraževali. Ter za vse zbrane pripravili tudi kulturni program, v katerem so nastopili učenci OŠ Puconci.

Na vabilo na dogodek so napisali besede Dannyja Kayea, ki se glasijo: »Življenje je eno veliko platno, na katerega je smiselno namestiti čim več barv. Le tako bo pisano in iskrivo.« Lahko rečejo, da je z zaključenim osnovnošolskim šolanjem del njihovega platna že pisano porisan. To je v svojem nagovoru izpostavil tudi ravnatelj osnovne šole Puconci Štefan Harkai in dodal, da pa ostaja še veliko prostora na platnu, na katerega bodo v naslednjih letih lahko nanesli še veliko barv. V kakšnih odtenkih bodo barve, pa bo odvisno od njih samih. Vendar pa se naj zavedajo, da na poti niso sami, ampak vedno lahko koga vprašajo za nasvet, če se jim zdi, da njihovo življenje nima želenih odtenkov barv. Pa naj bodo to prijatelji, družina ali tudi kdo, ki je na enaki poti kot oni sami, vendar pa iz palete barv bolj uspeva izbrati prave odtenke.

Z njegovimi besedami se je strinjal tudi župan občine Puconci Ludvik Novak, ki je povedanemu iz strani ravnatelja dodal, da zaključena osnovna šola pomeni prelomnico v življenju mladostnika, ki je hkrati razburljiva, a tudi strah vzbujajoča, saj ne veš, ali so odločitve, ki si jih sprejel za življenje pravilne. Oba pa sta jim zaželela vse dobro na njihovi poti. Devetošolci so dodali, da ni potrebe po tem, da bi kdo bil žalosten, saj iz njihove strani to ni slovo, ampak le začetek nečesa novega.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2016 ob 10:47 tnt gost

      Kje je leto 1976, ko smo mi bili na tem mestu. Oj mladosti moja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.