https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mario Kurtović je mladi podjetnik 2016

Ljubljana, 17.6.2016  

Laskavi naziv Mladi podjetnik leta letos roma v roke Maria Kurtovića iz Kmetijskega  gospodarstva  PanOrganic.  Sedemčlanska  komisija  izbora,  ki  jo  sestavljajo vrhunski strokovnjaki, je odločitev sprejela soglasno. Prleškemu podjetniku so namenili povprečno oceno 4,57.   Izbor   in   podelitev šestega   naziva   Mladi   podjetnik leta   sta   potekala v  NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani.


 Na odru NLB Centra inovativnega podjetništva se je v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!predstavilo pet finalistov, največji aplavz pa je požel sodelavec Maria Kurtovića, Niko Miholič. Slednji je prevzel nalogo javne predstavitve pred komisijo.

»Leta 2020 si želimo postati eden največjih proizvajalcev zelenjave in sadje v srednji Evropi,« je bil jasen Niko Miholič iz prleškega podjetja Kmetijstvo gospodarstvo PanOrganic. PanOrganic je danes največji pridelovalec česna in fižola v Sloveniji, na njihovi zemlji rastejo še ameriške borovnice in jagode goji, od lani pa še solata Živa. Posebnost PanOrganica je sodoben način pridelave zelenjave in sadja, s katerim za razliko od ostalih kmetijskih obratov ne uničujejo narave.

Foto: Mladi podjetnik 2016

Rastlinjaku, ki stoji sredi Ljutomera in se razteza na enem hektarju površine, se bo še letos pridružil še en. Ta bo stal v sosednji Avstriji, kjer ekipa PanOrganica že prodaja nekatere svoje vrtnine. »Prepričale so me številke, kot je rast prihodkov. Pri odločitvi je prispevala tudi perspektivna panoga. Mislim, da je zmagalo pravo podjetje, ki ima lepo prihodnost in bo lepo raslo. Menim, da je šel naziv Mladi podjetnik leta v prave roke. Svetujem jim, da čim bolje izkoristijo medijsko izpostavljenost. So v takšni panogi, ki jo potrebuje,« je povedal Alen Marić, eden od članov letošnje komisije in lanskoletni prejemnik naziva Mladi podjetnik leta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2016 ob 10:49 gost

      NIKO MIHOLIČ JE PANORGANICA! BRAVO NIKO!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2016 ob 12:33 brainfart gost

      a to so se kar sami prijavili? :)

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2016 ob 12:39 Zmago gost

      Kurtović je sigurno Slovenec

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.06.2016 ob 14:09 gost

      Nedolžen kot ovčka.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.06.2016 ob 14:11 UV gost

      A, ja, da ne uničujejo narave? Kaj pa UV sevanje, ki ga spuščajo v naravo. Vidi se ga več kot 20 km daleč. Dvomim, da jim bodo to v Avstriji dovolili. Tisti žareči tuneli se ponoči vidijo, kot nuklearka. Umetna solata. Vseeno čestitke za pogum in poslovne rezultate.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.06.2016 ob 14:42 fidlboy gost

      Kurto vsaka čast, kak si daleč dogural od dilerja do podjetnika leta. Vsaka ti čast. Veliko sreče še na nadaljni poti, upam da ti rata zakaj pa ne. To je dokaz da se da tudi iz navadnega luzerja daleč priti. Upam, da bo tvoj uspeh pritegnil še mnogo mladih v podobne projekte,ti si dokaz da se da iz ničle daleč priti. To naj bo vzpodbuda tudi drugim pesimistom, ki samo tarnajo in nič ne napravijo. Bravo Kurto,samo tako naprej.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.06.2016 ob 15:12 lojze gost

      nepovratna sredstva FTW!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.06.2016 ob 18:30 Stewen gost

      ČESNEK IN PARADAJS - "Sredi" Ljutomera pridelujejo mladi podjetniki ČESNEK, v Renkovcih pa prav tako mladi biznismeni gojijo PARADAJS. Kaj imata prleški česnek in prekmurski paradajs skupnega? --- Če bi MENI kdo zastavil to vprašanje, bi takoj odgovoril, ker me ugotovitev spremlja že nekaj časa: VISOKA CENA! Oba pridelka sta v primerjevi s ceno tujih proizvajalcev najmanj dvakrat dražja. --- Ker sem zelo "šparaven", kupujem poceni kitajski česen in španski paradižnik. V trgovskem centru sem opazil, da je večina kupovala cenejša pridelka. --- Zanimivo in VREDNO POHVALE: pomurska solata kristalka je cenejša od uvožene, zato jo seveda kupujem in še drugim priporočam.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.06.2016 ob 20:04 niko gost

      Lopov je postla podjetnik?! Ne mores da ga verjames... v sloveniji mores biti lopov potem imas vse odpreto... cestitan... kurto. .

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.06.2016 ob 20:38 gost

      Najprej boj baraba, te grataj ovaduh in grataš dober podjetnik! Ja, vse tau je samo v Pomurje možno.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.06.2016 ob 13:19 nikolaj gost

      Glede ne preteklost je tudi vprašanje, kaj vse tam v teh tunelih raste. Možno je, da je kak prostor, kamor nihče drug ne more. Veliko vsega ljudje počnejo za denar. Legalne zadeve so samo za krinko. Če veš, da so prijatelji župnje je vse jasno!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.06.2016 ob 18:02 ni mi gost

      S hidroponiko in nočnim osvetljevanjem vse raste hitreje. Tako je več pridelka na časovno enoto na površino. Posledično bi moralo biti to ceneje. V Sloveniji so pač stvari obrnjene na glavo in je tak pridelek dražji. HVALA za tako solato. Kupim cenejšo, ki raste v zemlji. Česnek je tudi 3 x dražji, kot španski. Nikjer ga še nisem videl rasti. Tako se človeku pojavi vprašanje, če je res zrasel v Sloveniji. Po Evropi so bili primeri, ko so uvozili od drugje in samo spakirali in nalepili domače nalepke. Ne bi bilo prvič.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.06.2016 ob 19:23 Stewen gost

      NAROBE SVET - Pred kratkim sem prebral ali slišal na tv pritožbo potrošnika zastran porekla nekakšnega fižola. Zrasel naj bi na Kitajskem, pakiran je bil v Sloveniji, zato nanj bi bila navedba, da je "slovenski proizvod", nesporna. Tako mnenje je podala inšpekcija. - Potemtakem je lahko tudi kitajski česen - prleški česnek. O tem je nazorno opisal zgornji komentator. Je pa na tisoče drugih, neživilskih primerov. Recimo v avtomobilski industriji, in to celo v Sloveniji: Renault Clio, ki ga izdelujejo v Novem mestu, prodajajo v svetu kot francoski izdelek... Marsikateremu "producentu" se ne izplača "zajebavati" v domačem okolju, ko pa lahko drugod dobi enak proizvod za nižjo ceno. Pa še zraven ustrezno lažno nalepko. Osebno ne dam nič na nalepko "Made in..."

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.06.2016 ob 19:43 gost

      v Sloveniji uspevajo v poslu in zaposlovanju kurve, pijanci in lopovi, enim še vedno(normalnim državljanom) kot vidimo nekateri, to ni jasno. Pa kje živite, kam gledate? A mogoče vam nekaterim ni jasno, zakaj vaš mož, žena, otrok ne DOBI SLUŽBE? Zastavite si vprašanje. Vem za žensko, ki prej dobi novo službo, kot staro izgubi!Zakaj?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.06.2016 ob 18:58 cvenar gost

      Če ima res toliko denarja naj na križišču za Cven in Krapje postavi novi križ ko je prešnjega z avtom podrl. Tudi njegova županja ni kaj prida ker bi lhko ona to uredil. Od podžupana se do tja celo vidi. samo jezik jih je. haska pa nibenega

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.06.2016 ob 20:30 Ksenija gost

      Stewen če bi malo bil pozoren, se je pri fižolu šlo za podjetje Hrib d.o.o., ki je deklaracijo o kitajski dobro skril, na veliko pa je pisalo o pakiranju v Sloveniji. Glavno, da se kritizira nepreverjeno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.06.2016 ob 20:36 Ixma gost

      Jaz sen delala za Kurtovića pa sen pobirala česnek, taka to ka se ne ve gi roste, še ne pomeni, ka ga nega. Ka te mislite ka so tote jive označene z transparente, ka do vsi vidle? Pobirala sen tudi fižol, taka to tudi roste pri nas.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.