https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi iz sedmih držav bodo v Pomurju s pomočjo medijev spodbujali strpnost do migrantov

17.6.2016  

S projektom Tell Me Your Story: The Power of a Different View želijo mlade in širšo javnost  spodbuditi k večji odprtosti in sprejemanju migrantov. Ker menijo, da imajo mediji pri tem veliko vlogo, bodo strpnost širili s pomočjo medijev.

V Rakičanu in Murski Soboti se bo med 17. in 26. junijem srečalo  44 mladih iz sedmih držav, ki bodo spoznavali begunsko problematiko in iskali načine, kako s pomočjo medijev izboljšati pozitivno podobo o migrantih ter s tem večjo širiti strpnost do migrantov v družbi.

10-dnevno srečanje se bo odvijalo v sklopu programov Erasmus Plus, kot vodilna partnerska organizacija pa bo izmenjavo izvajal Zavod Roka.

Poleg gostitelja v projektu sodeluje še šest partnerjev iz evropskih držav, in sicer iz Turčije, Grčije, Malte, Makedonije, Poljske in Nemčije.

»Projekt Tell me your story: power of a different view naslavlja migrantsko problematiko, predvsem njihovo sprejetost v naši družbi. Migranti postajajo prisotni v naših lokalnih okoljih, večinsko prebivalstvo pa do njih v veliki meri čuti strah, nesprejemanje in sovraštvo. To želimo spremeniti in zato bo naš projekt usmerjen v širjenje strpnosti preko pozitivnih zgodb o migrantih. Ker imajo mediji in splet veliko moč vplivanja na mnenje ljudi, bomo za širjenje pozitivnih vsebin in projektnih rezultatov uporabili predvsem te kanale.  Poleg poglobljenega spoznavanja migrantske problematike, ki je osnova za naše ustvarjanje, bomo spoznavali moč medijev in možnosti, ki nam jih ponujajo,« so ob pričetku projekta pojasnili organizatorji.

Svoje videnje problematike bodo predstavili tudi predstavniki Slovenske policije, prostovoljci, ki so pomagali v migrantskem valu v Sloveniji, svojo izkušnjo pa bo na projektu predstavil tudi migrant, ki v Sloveniji živi že dlje časa.

Poleg aktivnosti, namenjenih spodbujanju promoviranja strpnosti do migrantov in spoznavanja vloge medijev v begunski krizi, bodo mladi iz sedmih držav deležni tudi medkulturnega učenja. V desetih dneh druženja v mednarodno mešanem okolju, kjer bo delovni jezik angleščina, bodo izboljševali svoje jezikovne kompetence, sklepali prijateljstva iz tujine, na mednarodnih večerih pa se bodo učili tudi jezika udeležencev iz drugih držav, spoznavali njihove kulture, običaje in države.

Ob koncu izmenjave bo pripravljeno tudi druženje z lokalnimi prebivalci, kjer bodo udeleženci predstavili rezultate projekta in širili pozitivne zgodbe povezane z migranti.

V dokaz na izmenjavi pridobljenih kompetenc bodo mladi ob koncu izmenjave prejeli mednarodni certifikat Youth pass.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.   

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.