https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Med dobitniki medalj mednarodnih strokovnih ocenjevanj tudi 6 pomurskih podjetij

23.06.2016 ob 7:35  

Pomurski sejem je predstavil rezultate mednarodnih strokovnih ocenjevanj kakovosti, ki so letošnjo pomlad potekala pod okriljem 54. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA. Med dobitniki priznanj so tudi nekateri pomurski proizvajalci in podjetja.

Ocenjevanja, ki so potekala spomladi pod okriljem 54. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, so bila: 37. mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov, 30. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov in 20. mednarodno ocenjevanje sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod.

Med dobitniki zlatih, srebrnih in bronastih medalj je tudi nekaj pomurskih podjetij. Tako so na 37. mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov bili med prejemniki zlate medalje za kuhano šunko in srebrne medalje za prekmursko šunko podjetje Kodila, podjetje Panvita MIR pa je prejemnik zlate medalje za piščančjo posebno AVE, srebrno medaljo pa je prejela za grajsko salamo AVE, hrenovke AVE in domače suhe ocvirke AVE. Telečji čevapčiči AVE in Leskovački čevapčiči AVE,prav tako Panvita MIR, pa so bili nagrajeni z zlatom za tržno ponudbo, s srebrno medaljo pa piščančji čevapčiči AVE.

Pribinovina d.o.o., PE Eko-socialna kmetija Korenika je prejemnik bronaste medalje za osvežilni zeliščni sirup, Radenska d.d. Radenci pa velike zlate medalje  za Oaza lipa, naravna mineralna voda Radenska Naturelle, zlate medalje za Radenska z okusom pomaranče in za Radenska z okusom maline, srebrne medalje pa za Inka, Oaza materina dušica in za Radenska z okusom mete in limone.

Na 30. mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov so se izmed pomurskih proizvajalcev lahko najbolj veselile Pomurske mlekarne, saj je njihov pinjenec bezeg-limona dobil naziv šampiona. Veliko zlato medaljo so dobili še za Ljutomersko maslo, posneto mleko v prahu, čokoladno mleko, pinjenec – jagoda, mleko v prahu, kislo smetano, Slovensko čajno maslo, Slovensko surovo maslo, UHT homogenizirano sladko smetano, 33 % m.m. in ementalec. Srebrno medaljo je dobila njihova domača skuta, 35 % m.m. Gorički raj pa je prejel bronasto medaljo za čvrsti jogurt s smetano na površini, Gorički jogurt tekoči - sliva sivka in za tekoči jogurt s podloženim sadjem – borovnica.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.