https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Trinajsto Našo poljano zaključi z glasbo in plesom

Velika Polana, 27.06.2016 ob 7:00  

Včeraj je v Veliki Polani v Parku dežele štorkelj potekala osrednja prireditev tridnevne in letos že trinajste prireditve »Naša Poljana«. V sklopu tridnevnih prireditev so se zvrstili glasbeni in pevski nastopi, plesna delavnica in osrednja prireditev z naslovom »Kak je inda fajn bilou – inda smo tak delali, te pa veselo zaplesali«.

 

Na osrednji prireditvi so nastopili otroci Folklorne skupine vrtca OŠ Miška Kranjca Velika Polana pod vodstvom Valerije Žerdin, učenci otroške Folklorne skupine OŠ Velika Polana pod vodstvom Andreje Kavaš, Tamburaška skupina HKUU Sv. Martin na Muri, Folklorna skupina Leščeček KD Slavko Osterc Veržej, Polanski Pücki – Štrk Slovenija in Folklorna skupina KD Miško Kranjec Velika Polana.

Včasih sta kmečka opravila spremljala pesem in ples. Kakor govori že naslov osrednje prireditve je bil namen poleg plesov in glasbe prikazati še nekdanje običaje in kmečka opravila. Slednja so obiskovalcem obrazložili in prikazali Polanski  Pücki.

Prireditev je potekala v organizaciji članov kulturnega društva Miško Kranjec Velika Polana in v sodelovanju z oktetom Belmura, Javnim skladom za ljubiteljske dejavnosti območne izpostave Lendava, Občino Velika Polana in Občino Črenšovci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2016 ob 7:15 gost4 gost

      lepa prireditev, upam, da poučna za mlajše rodove in v spomin na stare čase za starejše.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.06.2016 ob 10:25 melinhaza gost

      Organizator se je dobro znajšel , ka je vključil deco ! Če njh nebi bilo , bi bilo polovica manj obiskovalcev ! Oni potegnejo s seboj stariše dedeke in babice , če pa dece nega , te pa nen šla ali ne šel gledat ! Seveda je lepo ko se obujajo spomini na stare čase , samo mladi na tole ne dajo nič in ne vejo ceniti , koliko truda je bilo vloženega v tako prireditev!? Skratka ---za čestitat !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.06.2016 ob 11:56 ljutomerčan gost

      otrok nastopa, te pa oča, mati, dedek, mamca,pradedek, pramamca, teta, stric, kuma, botra, stric z Avstralije, teta z Goričkoga, sestra od tete, stricova soseda, pa se naberejo gledalci. Ker starejši brat ali sestra itak mlajšega nista šla gledat. Pohvalno, samo jebi ga: vedno eni in isti, torej nič zanimivega za ostale Prekmurce

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.06.2016 ob 15:15 vanč gost

      Naj boukši je te bumbar na 38 slik kako se človek zna norega napraviti.Tu se nekaj naduvle z touf pipov in kuruzo ovačik je pa naj večji lenuh.Tou so čakali bougo jesti da kšenki dobijo pa kakši špricar ja ja.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.06.2016 ob 16:46 gost

      tou je sigdar tak, lidji, ka so v življenji bilij nule, se na stara leta preseravlu, češ ka oni znaju, budale od budal, cejlo življenje jij pa nega viditi, pa tou je v sakšoj vesnici okoli nas, tak pač je!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.