https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ministrica Katičeva počastila dan državnosti v Tešanovcih

Tešanovci, 27.06.2016 ob 13:00  

V Tešanovcih je potekala slavnostna prireditev ob 120. obletnici obstoja gasilstva v Tešanovcih. Visokega dogodka se je udeležila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič.

V lepem sončnem vremenu so v Tešanovcih izpeljali proslavo ob 120. letnici PGD Tešanovci. Prvo je sledila povorka gasilcev in gasilske opreme gasilcev občine Moravske Toplice, kjer so obiskovalci videli najnovejša gasilska vozila.

 

Sledil je program, kjer so svečani gostje povedali nekaj besed o zgodovini PGD Tešanovci. Prvo se je vsem zahvalil predsednik PGD Tešanovci Geza Grabar, ki je pozdravil vse goste in povedal, da je vesel, da je lahko predsednik društva ob tako visokem in častljivem jubileju.

Za njim sta nastopila župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač in predsednik Gasilske zveze Moravskih Toplic Dušan Grof. Oba sta poudarila pomen gasilstva v Tešanovcih. Grof je v svojem govoru poudaril, da je ponosen na gasilce in krajane, ki so pomagali v vseh teh letih gasilstvu v Tešanovcih, saj so žrtvovali svoj čas, vzdrževanje opreme in reševanja ljudi in premoženja. "Bodite ponosni nase, ker mi smo ponosi na vas," je zaključil Grof.

Sledil je govor prvega slavnostnega govorca, namestnik predsednika Gasilske zveze Slovenije, Janka Cerkvenika.  "Spoštovani gasilci, zahvala za vse, kar ste nudili in da nikoli za svoje delo niste bili sami. Ob tem ste vzpostavili generacije od mladih do starih gasilcev, ki so krepili medgeneracijski dialog. Čestitam vsem gasilcem in vaščanom iz Tešanovcev za spoštčjiv in visok jubilej," je zaključil Cerkvenik.

Katičeva počastila spomin na gasilstvo in 25.letnico osamosvojitve Slovenije

"Počaščena sem, da sem tukaj ob 25.letnici naše države. Veliko prispevate za varnost svojim državljanom in okolju, v katerem živimo. Hvalam vam za vse, za vaše učinkovito ukrepanje ob naravnih nesrečah. Hvala vam za vašo vztrajnost in zavezanost. Zaradi tega ste vsem za velik zgled. Slovenija je dolgo hrepenela po svoji svobodi in samostojnosti. Gasilci ste dali velik delež k osamosvojitvi," je zaključila Katičeva.

Nastopili so še člani Kulturnega društva Tešanovci, murskosoboška godba in najmlajši člani PGD Tešanovci s svojim recitalom. Ob tem so podelili še najvišja priznanja članom PGD Tešanovci za zasluge, ki so jih dosegli v svojem dolgoletnem delovanju na področju gasilstva in varnosti v ožji in širši skupnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2016 ob 19:36 Stewen gost

      ČESTITKE - Nam, državljanom Slovenije, veliko pomeni 25. obletnica državnosti, državljanom-gasilcem PGD Tešanovci pa gre dodatno čestitati še za 120-letnico gasilstva. Torej: NA POMOČ! - NA POMOČ!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2016 ob 15:52 vsi so univerzalni ministri gost

      Gasilci so rdeči. Ministrica je rdeča. Članica SD. Ministrica za obrambo. Me res zanima, koliko se gospa spozna na zadeve obrambe. Kot pravnica je vodila občinsko upravo v Velenju. Leglo SD-ja. n potem po strankarski liniji pride kar na mesto ministrice za obrambo. To je možno samo v Sloveniji. Nikjer drugje se tako ne kadruje. Neko kilometrino je treba imeti, da prideš v politiko, potem v državno politiko. Samo z določenimi komptencami potem na ministrstvo, kjer bo človek kos nalogi in bo imel ustrezna znanja in seveda izkušnje. Ne vem kakšne izkušnje ima gospa, ki je 16 let delala v občinski upravi z obrambo, da postane ministrica za obrambo. Tudi isi jo težko predstavljam, kot del vlade. Ker nam vladajo pravniki in razni drugi iz FDV potem je res težko, da bodo kaj naredili na gospodarskem področju, da se Slovenija premakne naprej. Zato tudi razumem, da gospe in gospodje v vladi ne razumejo, ko jim kakšen svetovno znan podjetnik razlaga, kako in kaj bi bilo potrebno narediti. Večkrat se sliši za gospoda Karla, da je univerzalni minister. Mislim, da jih je v Sloveniji še veliko univerzalnih ministrov.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.