https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Murskosoboški mestni svetniki med drugim o poslovanju Pomurskih lekarn

Murska Sobota, 01.07.2016 ob 12:00  

Včeraj so se na zadnji seji pred dopusti sestali mestni svetniki Mestne občine Murska Sobota. Tokratnja seja je bila v znamenju revizijskega poročila poslovanja Pomurskih lekarn, ki je pokazala številne nepravilnosti. Precej časa so mestni svetniki namenili tudi občinskemu podrobnemu prostorskemu načrtu za Kamenšnico in dobitnikom priznanj Mestne občine Murska Sobota za leto 2016. 

 

Potrdili številne odloke

Murskosoboški mestni svetniki so najprej v drugi obravnavi potrdili Predlog Odloka o občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Murska Sobota in nato še po skrajšanem postopku predlok Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za območje »Lendavska – sever«. V nadaljevanju so v prvi obravnavi z manjšimi razpravami sprejeli in potrdili tudi predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Kamenšnico. Potrdili so tudi elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju občine za leto 2016.

Novi načrti za Družbeno prehrano

Seznanili so se z letnim poročilom za leto 2015 in poslovnim poročilom za 2016 Centra za ravnanje z odpadki Puconci. Direktor Franc Cipot je predstavil načrte za ureditev objekta nekdanje Družbene prehrane v Murski Soboti, v katerem bodo kmalu vzpostavili s pomočjo socialnega podjetja center ponovne uporabe in medgeneracijski center. Podrobneje o projektu bomo poročali prihodnji teden. 

Največ razprav je bilo deležno revizijsko poročilo o poslovanju Pomurskih lekarn

Pred koncem seje so se seznanili s poročilom o notranji reviziji poslovanja javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota v letu 2014 in deloma 2015 ter nadaljnjih ukrepih ustanoviteljice - Mestne občine Murska Sobota v zvezi s poročilom. Kot razkriva revizijsko poročilo, so bile le v teh dveh letih ugotovljene številne nepravilnosti, od naročanje blaga brez postopkov javnega naročanja, ki so nujni, nezakonitega izplačevanja akontacij delovne uspešnosti in drugo. O tem bomo obširneje poročali prav tako prihodnji teden.

Znani letošnji prejemniki priznanj mestne občine Murska Sobota

Več razprav so bili deležni tudi letošnji prejemniki priznanj Mestne občine Murska Sobota za leto 2016. Plaketo bo prejel podjetnik Janez Kodila iz Markišavec, zahvalno listino pa akrobatski pilot Peter Podlunšek, glasbenik Mišo Kontrec in Pomurski ekološki center (PEC). Svetnika Antona Štihca je zmotil kot prejemnik zahvalne listine Peter Podlunšek, ki si po njegovem tega ne zasluži, ker je bil  prej član nadzornega sveta propadle RRA Mure. Kljub temu so mestni svetniki prejemnike po glasovanju potrdili. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.