https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zgodbe, ki se te kot novinarja dotaknejo

09.07.2016 ob 8:00  

Delo novinarja je zanimivo delo. Marsikaj doživiš, marsikaj vidiš, ljudje, ki jih srečaš te marsikaj naučijo. Vmes pa se srečaš tudi z zgodbami ljudi, ki se te dotaknejo in na katere kar ne moreš nehati misliti. Življenjske zgodbe, ki so posameznikom spremenile življenje, jih ali razveselile ali razžalostile.

So zgodbe, ki tudi tebe nasmejijo, ali zgodbe, ki ti dajo misliti in zgodbe, ki se te dotaknejo. Izmed zgodb, ki se te kot novinarja prav gotovo najbolj dotaknejo so zgodbe, ki govorijo o izgubi ljubljenega človeka in o soočanjem in spopadanjem s tem iz dneva v dan.

Tako sem pred časom srečala človeka, ki je pred leti v tragični nesreči izgubi otroka, a pravi, da se še danes spopada s tem, pa čeprav je minilo že toliko časa. Da še vedno vsak dan gleda njegove slike, se spominja njunih skupnih doživetij in še vedno vsak dan joka. Da je najhujše na tem svetu, kar se ti kot staršu lahko zgodi to, da živiš dlje od svojega otroka.

Medtem ko mi je kazal fotografije, na katerih je bil fant poln življenja, energije in z veseljem v očeh, se mu je skoraj utrnila solza. Veselje v očeh človeka, pred katerim bi naj bilo še celo življenje, je tudi meni pripeljalo solze v oči. A nisem mogla, da ga ne bi vprašala:»Le kako starši zmorete, da prebolite smrt otroka?«

Foto: slovenskenovice.si

Odgovoril mi je, da je ena izmed ključnih stvari ta, da se ne smeš zapreti vase, ne smeš samo čepeti doma, ampak se moraš družiti z ljudmi, ki dobro vplivajo na tvoje počutje in delati stvari, ki te veselijo. Dodal je, da je začeti nazaj živeti zelo težko, »a dan za dnem se boriš, da ne obupaš.« Da postane del tebe tudi to, da jokaš vsak dan. Sprijazniti se je treba s tem, da ti bolečine izgube vzeti ne more nihče, lahko pa ti jo olajša.

Da to zgodbo delim z vami sem se odločila zaradi tega, ker se na žalost tovrstne izgube zgodijo vsak dan komu. Včasih komu, ki ga poznamo, včasih komu, ki ga ne poznamo. Vendar pa si nihče ne more predstavljati, kako se ti svet podre, ko pride do takšne tragedije. In če bodo te besede v pomoč le enemu človeku, je moj cilj že dosežen.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.