https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Radencih se odvija že četrta Rekreacija in Radenska noč

Radenci, 06.07.2016 ob 8:15  

Včeraj so se v Radencih, na športnih igriščih pri Športni dvorani Radenci, pričele petdnevne aktivnosti »4. Rekreacije & Radenske noči«, ki jih do 9. julija skupaj organizirata Mladinsko društvo Vrelec Radenci (predsednik Martin Budja) in Zavod za turizem in šport Radenci (direktorica Sonjo Bily). Tako se bodo v teh dneh odvile številne počitniške dejavnosti za preko sto mladih, vstopnine pa organizatorja ne bosta pobirala.


Vse dni, razen v soboto, bodo dopoldne  med 10. in 12. uro potekale športne igre mladih v košarki, nogometu ter odbojki na mivki, po kosilu, od 13. do 16. ure, pa so bodo različne aktivnosti: prvi dan bodo vodne igre z veveričko Muki v Zdravilišču Radenci, drugi dan bo organiziran pohod mladih z animatorji Zdravilišča Radenci in njihovo veveričko Muki, tretji dan bo med 13. in 14. uro kreativna delavnica z zabavnimi kemijskimi poizkusi ter od 14. do 16. ure športne aktivnosti, četrti dan pa bo kreativna delavnica z animatorji Zdravilišča Radenci in njihovo veveričko Muki na temo Zdrav napitek.

Popoldneviso namenjeni tudi aktivnostim odraslih občanov: včeraj sta se odvijala turnirja v pikadu ter ročnem nogometu, ob 22. uri pa so si gledalci v kinu pod zvezdami lahko ogledali film »Traktor, ljubezen in rockn  roll«. Drugi dan (sreda, 6. julija) popoldne po 16. uri bosta turnirja v namiznem tenisu in badmintonu, ob 22. uri pa kino pod zvezdami: »Stereotip«. Še dan pozneje (četrtek,7. julija)  bo popoldne ob 16. uri rekreativni turnir beach volleyball za rekreativce, ob 22. uri pa kino pod zvezdami: »Kajmak in marmelada«. Predzadnji dan (petek, 8. julija) popoldne ob 16. uri bo streetball turnir za odrasle, a ob 19. uri se prične petkov koncert (sodi v okvir 4. Radenske noči): »BattleX«, »Koala Voice« in skupina »Niet«.

Zadnji dan, v sobotoa se ob 10. uri pričneta za odrasle turnirja v beach volleyballu ter malem nogometu na travi. Zvečer ob 19. uri pa je predviden začetek velikega sobotnega koncerta (sodi v okvir 4. Radenske noči), kjer bosta sodelovala dva znana glasbena sestava: »Skupina Špirit« in »Mi2«. Omeniti je seveda treba še posebno zanimivost, ko bo v četrtek, 7. julija med 13. in 16. uro, predstavila Slovenska vojska svoje aktivnosti pod naslovom »Vojak 21. stoletja« (bivak, poligon in dejavnost vojaške policije).

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.