https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški zavod Vista bo izdal novo slikanico za otroke

14.03.2011 ob 11:21  

Zavod VISTA skupaj s Knjižnico Domžale na območju Domžal izvaja projekt Žabja alergija, alergija na vodo, katerega cilj je izbrati 20 likovnih del za novo istoimensko slikanico. V natečaj se je vključilo 15 strokovnih delavcev iz osmih osnovnih šol s skupaj 293 otroki. 

S projektom Žabja alergija, alergija na vodo želijo v Zavodu VISTA Murska Sobota otrokom,na njim razumljiv način predstaviti dvoživke in njihov habitat ter bogastvo biotske raznovrstnosti. 

Dvoživke so namreč pomembni bioindikatorji stanja okolja, saj populacije zelo hitro reagirajo na različne spremembe v okolju. Tako habitati, kjer je prisotnih veliko vrst in osebkov dvoživk, predstavljajo zdravo in uravnoteženo okolje. 

Za partnersko sodelovanje z Zavodom Vista pri tem projektu se je odločila tudi Knjižnica Domžale, strokovno pomoč nudi Center za kartografijo favne in flore ter Arboretum Volčji Potok. Mladi ilustratorji si bodo v Arboretumu Volčji Potok pod strokovnim vodstvom na praktičen način ogledali življenje dvoživk, izid slikanice pa bo 14. junija letos.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.