https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Josipa Kljajič predstavila medicinsko odpravo v Ugandi

Murska Sobota, 11.07.2016 ob 10:00  

Članica medicinske odprave študentov absolventov Medicinske fakultete v Univerzi v Ljubljani Josipa Kljajič je predstavila medicinsko odpravo v Ugandi.

V prostorih murskosoboške knjižnice je bila predstavljena medicinska odprava absolventov ljubljanske Medicinske fakultete v Univerzi v Ljubljani. Odpravo so sestavljali Katja Babnik, Martin Baraga, Tina Kek in Prekmurka Josipa Kljajič.

V Ugandi se srečujejo s številnimi boleznimi, ki jih v razvitem svetu ne poznamo več, ali pa so značilne za trope. Dostop do zdravnika in zdravil ima manj kot polovica prebivalstva. Zdravstveno osebje na podeželju pogosto nima pravega znanja za zdravljenje (šamani) ali pa nimajo ustreznih zdravil. Le-ta morajo bolniki kupiti sami. Glavni vzrok smrti v Ugandi je AIDS, sledita mu tuberkuloza in malarija. Pomembne bolezni so tudi driske, okužbe dihal, tifus, infekcije s paraziti.

Njihovo delo je temeljilo na osnovni ambulatni oskrbi lokalnih prebivalcev, izobraževalni program o higieni,prekuhavanju pitne vode, osnovni oskrbi nosečnic in novorojenčkov, preprečevanju malarije, HIV-a in drugih prenosljivih spolnih bolezni ter nudenje zdravstvene oskrbe na terenu in v odročnih vaseh.

Več fotografij v spodnji galeriji..

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2016 ob 5:00 gost

      Kar rešujte jih, da jih bo še vec prišlo v Evropo. Klub boleznim se je prebivalstvo v Afriki potrojilo, kar zelo bremeni zemljo in čemu jih še reševati?

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2016 ob 10:43 olosh gost

      Tij bumbar nad meno si betežen, sori...

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2016 ob 13:07 gost

      Tudi doma je veliko pomoči potrebnih. Ampak ni moderno pomagati doma, treba je iti malo na izlet.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.07.2016 ob 22:16 gost

      Olosh, že zdaj jih je več kot miljardo in se še naprej nezadržno množijo (povprečje je 15 otrk na par) in jih je treba hraniti, (stanje je katastrofalno), čez 20 let jih bo dve miljardi, a jih boš potem ti hranil, saj sami sebe niso zmožni prehranit. A veš da ima Pogba 25 bratov in sester, a je to normalno?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2016 ob 18:01 Stewen gost

      BRAVO, JOSIPA - Josipa je ena od dveh hčera staršev, ki so se med "jugoslovansko" begunsko krizo ustalili na Hotizi in se na vseh področjih (celo verskem) integrirali v tukajšnji življenjski utip. Ves čas izobraževanja (OŠ. gimnazija...) je bila odlična, zato tudi uspeh v študiju medicine. In sedaj še uspešno humanitarno poslanstvo v afriški Ugandi.--- Bravo, Josipa, bravo starša Mara in Mate, Hotižanki so ponosni, upam da tudi vsi Pomurci, kar - prosim - podrdite s klikom na všečka.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.