https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Žetev zlatega klasa na Stari Gori

Stara Gora, 11.07.2016 ob 13:00  

V senci starogorskih lip na Stari Gori so lahko tudi letos obiskovalci opazovali tekmovalce v žetvi na način pred moderno mehanizacijo.

 

To nedeljo, 10.julija, malce pred tretjo popoldne se je dogajanje iz hladne lipove sence preselilo na vročo njivo, kjer so se že dvaindvajseto leto zapored najprej pomerile žanjice s srpi, za njimi pa še ekipe s kosci in pobiralkami. Sodniki so skrbno spremljali njihovo delo, poleg hitrosti je bila predvsem pomembna kakovost opravljenega dela.

Najboljša žanjica je Anica Kramberger

Tekmovalci so se pomerili v kategoriji: najboljša žanjica (posamično in ekipno) in najboljši kosec. V kategoriji žanjic je zmagala Anica Kramberger iz Društva podeželskih žena Gornja Radgona, ekipno pa Društvo gospodinj Juršinci. V kategorij koscev je zmagala Ekipa Drakovci (Ludvik Budja, Marija Perko, Milena Lackovič).

Svoje spretnosti so preizkusili tudi župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, podžupan Ivan Fras, poslanec DZ RS Franc Breznik in župan Lovrenca na Pohorju, Joško Manfreda.

Prireditev se je nadaljevala z veselico ob zvokih ansambla Prleški kvintet, manjkalo pa ni niti kmečkih dobrot iz krušnih peči. Program je vodila in povezovala Breda Žunič.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2016 ob 14:53 gost

      Bravo za pokazano ! Tak se je negda delalo in še danes se dosti dela , samo ne na takši način. na kmetih je lušno biti , kmetico pa še bujše porošiti !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.