https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurje letos prispevalo 7 zlatih maturantov

13.07.2016 ob 9:00  

V ponedeljek so dijaki zaključnih letnikov v pomurskih srednjih šolah izvedli rezultate mature. Med letošnjimi 248 uspešnih dijakov jih je bilo tudi letos 7 zlatih maturantov. Največ iz Gimnazija Franca Miklošiča, kjer so imeli 4 zlate maturante.

V Pomurju je uspešno končalo maturo kar 248 dijakov, ki so končali svoj prvi zrelostni izpit v življenju. Naslednje pomurske srednje šole so se odrezale po sledečih rezultatih.

Gimnazija Murska Sobota je letos dala priložnost 96 dijakom in dijakinjam, ki so opravljali maturo. Uspešno jo je opravilo 94 dijakov. Med njimi je bila tudi Urška Kolmanko, ki je postala zlata maturantka, saj je osvojila 31 točk.

Najbolj uspešna med vseme gimnazijami je bila tudi letos ljutomerska Gimnazija Franca Miklošiča. Maturo je uspešno opravilo 112 gimnazijskih maturantov izmed 114 kandidatov. Zelo uspešno so jo končali tudi štiri dijaki, saj so Ines Ferlin, Michelle Tivadar, Sara Seršen in Alen Šimon, ki so postali zlati maturanti.

Dva zlata maturanta je letos imela tudi Dvojezična srednja šola Lendava. To sta postala Grega Ferenc in Rebeka Bernard. V Lendavi je bilo uspešnih 25 dijakov, ki so zaključili maturo. Svoje uspešne maturante je prispevala še Ekonomska gimnazija Murska Sobota, kjer je uspešno maturo zaključilo 17 dijakov.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.