https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murska Sobota slavnostno obeležila občinski praznik

Murska Sobota, 17.07.2016 ob 9:00  

V prostorih Gledališče Park je potekala slavnostna seja 21. občinskega praznika Murska Sobota.

Mestna občina Murska Sobota je danes obeležila svoj 21. občinski praznik MO Murska Sobota. Sejo je slavnostno odprl župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, ki je pozdravil vse navzoče. Sledil je kulturni program in podelitev najvišjih priznanj v MO Murska Sobota. Svoje zasluge so letos prejeli trije nagrajenci, ki so dobili zahvalne listine MO Murska Sobota za svoje dosežke v preteklosti.

Glavni govorec je bil Izidor Zrinski, predsednik mestnih četrti v MO Murska Sobota. V svojem govoru je poudaril, da je Murska Sobota čudovito mesto z odlično geografsko lego, ki jo moramo izkoristiti. Ob tem je poudaril, da Mursko Soboto krasi čarobna kulinarika,reka Mura, zemlja, ki nas obdarja. Poudaril je, da imamo ogromno čudovite infrastrukture, ki daje poseben obraz našemu mestu. Spomnil se je tudi na mladino, ki potrebuje le priložnost, da dokaže svoje sposobnosti, ki krasijo mlado generacijo.

Prvi je zahvalno listino prejel akrobatski pilot Peter Podlunšek, ki je s svojim prebojem v najvišji razred Red Bull Air Race master se prebil med najboljše akrobatske pilote na svetu. Svojo nagrado ni mogel prevzeti osebno, saj ga prav te dni čaka nova tekmovalna preizkušnja v Budimpešti. Drugi je zahvalno listino prejel Mišo Kontrec, ki si je zaradi zaslug na področju glasbe, širjenje romske kulture in prepoznavnosti romskega naselja Pušča prislužil visoko občinsko priznanje. Tretji nagrajenec je v letošnjem letu Zavod Pomurski ekološki center, ki je letos praznoval 20. obletnico delovanja in že toliko let skrbi za okoljsko in ekološko ozaveščanje v regiji, saj so izdali ogromno publikacij, ki se ukvarjajo s problemom vode, zraka, zemlje in drugih okoljskih problemov, ki so aktualni v današnjem času. Letos si je plaketo MO Murske Sobote zaslužil s svojim delom Janez Kodila, lastnik podjetja Kodila d.o.o. V obrazložitvi so povedali, da je s svojim angažmajem in zavzemanjem za prekmurske specialitete naredil ogromno na prepoznavnosti murskosoboške občine. Svojo denarno nagrado je Janez Kodila podelil Kriznemu centru za mladostnike v Murski Soboti.

Slavnostno sejo je zaključil Jevšek in ob tem povedal najbolj pomembne besede, da ni pomembno, če se pod katerikoli projekt podpiše Gerenčer, Slavic, Štihec ali Jevšek, pomembno je, da piše SOBOTA.

Kulturni program sta izvedla Alja Petric in Dejan Berden, ki sta zapela nekaj prekmurskih pesmi.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2016 ob 12:19 gost

      Škoda, da ni bilo već ljudi na proslavi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2016 ob 14:11 gost

      Pa še tij ne bi prišli, či jin nebi bilou mus prijti. Občina, zavodi,...Vse se vrača, vse se plača

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2016 ob 9:08 smc gost

      samo povezani so bili ;-)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.