https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski poletni festival tudi letos povsem brezplačen, prihaja grammyjevec David Morales

Velika Polana, 20.07.2016 ob 12:20  

Na domačiji Miška Kranjca v Veliki Polani so danes predstavili program letošnjega Pomurskega poletnega festivala. Letos bodo zabavali Siddharta, Klapa Maslina, Učiteljice, Plavi orkestar in grammyjevec David Morales. Koncertno dogajanje bo spremljal pester športni in družabni program, tudi letos pa bodo vse prireditve brezplačne.


Kot so na današnji tiskovni konferenci povedali organizatorji, bo letošnja osemdnevna prireditev, ki bo potekala med 31. julijem in 7. avgustom, znova ponudila za vsakogar nekaj. Vsak dan se bo v Veliki Polani zgodil koncert priznanih izvajalcev, čez dan pa se bo v sklopu prireditve odvijal tudi pester spremljevalni program s številnimi aktivnostmi.

Tudi letos lahko priletite v Veliko Polano kot »štrk« in odletite s 1000 evri nagrade

Že tretje leto bodo v uvod Pomurskega poletnega festivala organizirali tekmovanje ŠTRK SI. Vse zainteresirane vabijo, da izdelajo kostum bele štorklje in se pomerijo v tekmovanju. Štrki, katerih kostumi naj bodo čim bolj podobni beli štorklji, naj ne bodo vnetljivi in strupeni ter zadostujejo preostalim kriterijem, ki jih določa organizator, bodo ob pomoči pomočnikov tekmovali v letu od gnezda do gnezda, iskali hrano za svoje mladiče in prinašali otroke v dimnik. Zmagovalna ekipa bo domov »odletela« bogatejša za 1.000 evrov.

Pester spremljevalni program

Poleg tega se bo dogajanje v nedeljo pričelo s kolesarsko prireditivjo Fsi klačimo. Ljubitelje starodobnih koles, rekreativne kolesarje in družine vabijo, da poženejo pedale ob 12.30 izpred Prireditvenega centra Poljana, ter se zapeljejo po okoliških poteh. Tekom tedna se bodo ekipe lahko pomerile še v balinanju, malem nogometu, kuhanju bujte repe, odbojki na mivki in na kmečki olimpijadi.

Kot je povedala Urška Horvat Ritlop iz društva Štrk, ki skrbi za organizacijo in izvedbo tradicionalne prireditve v Veliki Polani, so v koncertnem delu tudi letos dali možnost lokalnim izvajalcem, ki se večinoma predstavijo kot predskupine.

Za zabavo v večernih urah bodo letos skrbeli Siddharta, Klapa Maslina, Učiteljice, Let3, Okrogli muzikanti, Veseli Dolenjci, David Morales, Plavi orkestar in Ansambel Donačka. Vsak večer se bodo ob že naštetih glasbenih izvajalcih kot predskupine predstavili tudi lokalni bolj ali manj uveljavljeni izvajalci: Eklips, Žans Serčič & Band, Energy, Jar of Flies, Mladi Pomurci, Polanski zvoki, D-Dur, DJ Miss Kali in DJ Tim Urbanya ter Blue Planet.

DJ party pod šotorom kot ga v Pomurju še ni bilo

Tokrat prvič gostijo priznanega DJ-ja svetovnega kova, in sicer grammyjevega nagrajenca Davida Moralesa. Ob tem se organizatorji nadejajo, da bodo privabili tudi obiskovalce iz širšega okolja, saj se je že pokazalo veliko zanimanje za ta koncert.

Obiskovalci se bodo vseh prireditev lahko udeležili povsem brezplačno, saj vstopnine tudi letos ni.

Kot so povedali organizatorji, Pomurski poletni festival iz leta v leto beleži večji obisk. V 21. letih, odkar dogajanje v Veliko Polano privablja mlado in staro od blizu in daleč, se je v Polani odvilo 163 festivalskih dni, več kot 260 koncertov, več kot 110 športnih tekmovanj, več kot 30 gledaliških dogodkov, več kot 20 izobraževalnih aktivnosti, 17 partnerskih prireditev in sedem kuharskih tekmovanj. V tem času so se z največjo bujto repo vpisali v Guinessovo knjigo rekordov, tekmovanje ŠTRK.SI pa je zarado atraktivnosti našlo svoje mesto tudi v programu televizije BBC.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2016 ob 16:41 hotiza gost

      Pa do Polačarje cejli tjeden sposcani pa posroni .

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2016 ob 21:24 gost

        In tebe to fejst moti ??? Mogoče teje pa samo zavist ker v vaši vasi nimate sposobnih ljudi ???

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2016 ob 18:41 dom. gost

      Za take neumnosti občina IMA DENAR ! ? Je tole potrebno? Ka se polančari v malem preseravlejo !? To je vas nej pa mesto !?

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2016 ob 18:56 gost komisar štrk gost

      tij si že da bil v Polani pa si vido kak je zriktana kak se tou moderno prave v 0!Tak ka šuti....

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.07.2016 ob 20:29 gost

      ka pa te ednu bunto mate, pa dvej štrkovivi gnejzdi, pa cintur, ovu van pa itak Evropa napravla. Pa dedeke pa mamce v onemuglon doumi.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.07.2016 ob 20:37 . gost

      Ve kdo zakaj ni več prireditve Sam svoj čolnar? Meni se je zdela super.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.07.2016 ob 20:43 gost

      zato, ker niso skasirali, za šenki pa nedu delali, pizdeki eni

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.07.2016 ob 23:14 pepi gost

      hihi..ste se zbujdili?! Mislin ka drujge vasij pa "mesta" zapravlajo pejneze še za večje gluposti. Čolnara pa že nega en lepi čas, kelko ges znan..če van nej za ite, bojte doma pa se čubite :)

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.07.2016 ob 8:47 špricer gost

      Ajde Urška in ekipa! Mi smo krejdi.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.07.2016 ob 13:11 trnje gost

      Ka pa Pöcki do pa naljani kak krave in to vsako leto .Tj so rejsan slab vzgled za grablaše . Nigdi ne pijše če de se dalo tüdi küjpiti grable,rasoje in kvatre to je značilnost polanjskih mekašov

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.07.2016 ob 22:42 gost

      Polana je zriktana kak malo kera tak mala obcina,tak ka tiho.glede polanskij pa,so ze vec kak 20 let,zato ste pa fous,marsikdo bi mel tak festival v svoji vasi pa ga nemate,to vas bolij nej picke!!!!!polanski so zakon.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.07.2016 ob 6:27 GUSTI gost

      jaja 21 let žiedni pospravljaju pejneze kaobčinski delavci delaju zato sranje tej štrki pasu šenikaj nej pokazali gesu pejnezi od toga festivala koristiju še občinske pejneze

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.07.2016 ob 8:21 gost

      ja lejpa polana za katero skrbijo samo javni delavci ali pa občinsko- privatna služba se pa nišče ne pita ka kakšega dobroga gospodarskoga subjekta nemamo pa že polovica delavcov si kruh služi v tujini prav tako pa tudi mladi sposobni zapuščajo ta lepi kraj in se vračajo samo še po ozimnico in ostale dobrine

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.07.2016 ob 12:45 Stewen gost

      OZIMNICA - Ni res, da bi se "izseljeni" Polančani vračali v domači kraj - po ozimnico, kajti v Polani ni več ne krompirja, zelja, repe, paradajsa, luka, mrkevce... ,"ker se ne splača". Vse to torej kupujejo v dveh vaških trgovinah. Enako seveda meljko, ker nimajo več "dojnic", nimajo pa tudi kur in zato ne bilic. Vas ni več kmečka, ampak po urejenosti - gospodska. In v dneh PPF bo gostila tisoče ljudi. To pa je lahko dvorezen meč: ima + in tudi - No, čolnarje pa tudi sam pogešam. Sicer pa se vidimo na plesu upokojencev in "divic"!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.