https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Ljutomer v prihajajočih dneh obeležuje svoj 60. praznik

25.07.2016 ob 12:00  

Ob jubilejnem 60. prazniku občine Ljutomer so pripravili številne dogodke in prireditve, v želji in upanju, da vsak najde nekaj zase, pravi županja mag. Olga Karba. Jubilej bodo z več kot 30 prireditvami obeležili med 30.7.2016 in 7.8.2016.

V soboto 30.7. bo na programu otvoritven dan, ko se bo vse odvijalo športno, od nogometa in odbojke na letnem kopališču v Ljutomeru, zvečer pa bo obiskovalce zabavala Nina Pušlar na Lotmerški noči na bazenu. V nedeljo 31.7. bo dopoldan potekalo odprtje novo urejene stanovanjske soseske Jurovška, sledil bo popoldan za otroke z otroškim festivalom z Alenko Kolman, s poslikavo obraza in še čem. V ponedeljek se bo dogajanje nadaljevalo na dnevu vina in kulture z dnevom odprtih kleti in ostalim bogatim dogajanjem. Torek bo namenjen kulturi, tako, da se bo veliko pozornosti namenilo knjigam, poeziji in glasbi. Sreda 3.8. bo dan druženja-občina na prostem, ko se bodo predstavili in ko bo možno druženje s predstavniki občinskih in državnih organov, javnih zavodov, javnih podjetij in društev, ki delujejo v občini Ljutomer.

Foto: FB Olga Karba

Četrtek 4.8. bo dan gospodarstva, v sklopu katerega bo potekala javna predstavitev projekta CoolHeating, javna razprava v okviru prenove Celostne prometne strategije občine Ljutomer za obdobje 2016-2025. Zvečer pa bo potekala prireditev »Obrtnik leta 2016«. Petek 5.8. bo slavnostni dan, ko potekala predstavitev projekta Zelena shema slovenskega turizma Slovenia Green in slavnostni podpis listine Zelena politika slovenskega turizma. Popoldan vabijo na okroglo mizo: Vzpostavitev sodelovanja s pobratenima mestoma Fulnek in Užice na področju turizma. Ob 20.00 pa bo v Domu kulture Ljutomer Slavnostna prireditev ob praznovanju 60. praznika Občine Ljutomer s svečano podelitvijo nagrad in priznanj. Sobota 6.8. bo sejemski dan, v sklopu katerega bo tudi veliko glasbe: Mladi Pomurci, Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, zvečer pa Čuki. Zadnji dan praznovanja, nedelja 7.8., pa bo dan športa s Prlekfestom, 26. Slovenskim kasaškim derbijem, Lotmerkom na vodi in kot zaključna prireditev bo nočno kopanje s Stand up nastopom Tadeja Toša.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Poleg bogatega dogajanja pa so občanom in občankam Občine Ljutomer na voljo številne ugodnosti, kot na primer, da si kot novi člani Splošne knjižnice Ljutomer lahko pridobijo brezplačno enoletno članarino na dan 3.8.2016, da si v Muzeju Ljutomer brezplačno ogledajo vse muzejske zbirke, brezplačen vodeni ogled Kasaškega muzeja 7.8.2016 ob 14.00 in 16.00. In še več. Podrobneje si tako ugodnosti kot celoten več kot teden dni trajajoč program ob jubilejnem 60. prazniku občine Ljutomer pogledate v letaku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2016 ob 15:16 gotofa je gost

      Kdaj bo Sejem po celen Lotmerki? Kdaj bo Taborski tek ? Na spletni strani Občine Ljutomer sploh ni zloženke s programom ob občinskem prazniku. Še vedno obstaja povezava na LTO ! Vsak dan je vse slabše!!!!

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2016 ob 18:11 gost

      Pa še slabše bo.............spet tiskarski škrat venda

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2016 ob 13:18 bakovčar gost

      Koga sploh pa še zanima kaj se dogaja v tem opustelem ne prijaznem Ljutomeru ?Ne pretiravajte ker capljate na mestu že nekaj let .

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.07.2016 ob 15:09 Lutomerski špotnik gost

      Po programu sodeč se letos po vsaj 30. letih ukinja taborski tek in pohod. To pa zato da se nebi ljudje preveč naprezali v tej vročini. Sicer pa je to prej bilo organizirano z strani ŠIM-a sedaj pa ga več ni. Tako da se zna dogoditi da še kaki drugi dogotki odpadejo katere sta vodila ŠIM in LTO. Bo pa zato več zabave in peska v oči da se ljudi malo spreobrne.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2016 ob 20:15 sejemski tekač gost

        Ali so to spremembe „na bolje“, ki so bile obljubljene ob ukinitvi ŠIM? Eni tes ne vedo, koliko dela je pozrebno, da prireditev postane tradicionalna in šritegne tekače tudi od drugod. Lahko je ukinjati, težko pa zgraditi. To vedo tisti, ki gradijo, ti tudi spoštujejo vse kar ke narejeno on deluje dobro.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.07.2016 ob 18:01 Edo gost

      Sejem tudi ni več tisto, kar je bil na začetku. Vsa čast in poklon TD Ljutomer, ki so 30 let organizirali sejem. Sejem se je takrat pričel, kot spomin na Sejem Ljutomeru, ki ga je leta 1905 na filmski trak ovekovečil dr. Karol Grossmann. Na žalost je županja lani TD prepovedala, da izvedejo sejem, kot so ga izvajali 30 let. V sklopu sejma se je potem pričel tudi Sejemski tek, ki je skozi leta postal tradicionalni in so na tek prihajali znani tekači od blizu in daleč. Glede na to, da je osnova za občinski praznik I. slovenski tabor in se je ob tem času tudi prirejal sejem, se je Sejemski tek potem preimenoval v Taborski tek. Škoda, da županja in njen klan 12. svetnikov in ostalih podrepnikov uničuje vse, kar je bilo dobrega v Ljutomeru.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.07.2016 ob 21:10 Prlek gost

      Ja, tak to je kda so nesposobneži na oblosti.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.07.2016 ob 15:31 Vinko gost

      Včasih mi je bilo malo žal, da sem po študiju ostal v drugem koncu Slovenije. Radi smo se vračali v Prlekijo in obiskovali starše in prijatelje. Sedaj se občuti popolnoma drugačno vzdušje med ljudmi. Zadnjič sem opazil, da se dva nekdanja prijatelja sedaj hudo gledata. Zato se vse bolj poredko vračamo v Ljutomer. Ponavadi za Vse svetnike 1. novembra in okrog Božiča. Ljutomer ni več tisto, kar je nekoč bil. Sinonim za Prlekijo in center Prlekije. Danes je samo še ena zakotna provinca brez duše, ki jo je imel nekoč.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.07.2016 ob 19:56 lotmerk mesto starodavno gost

      Včasih smo se občani iskreno udeležili občinskih praznovanj, vsebino in program so nam dali naši lokalni vrhunski kulturniki in naša društva, imeli smo občutek, da smo ob praznovanjih vsi eno, ne glede kaj kdo misli.Ko je šlo a razvoj in pametne stvari nas je oblast vedela povezati. Ljutmerk je bil mesto z dušo, kulturno, politično in tudi gospodarsko napredno mesto. Kako je danes?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.07.2016 ob 21:31 Mirko gost

      Ja tudi danes je tako pa še zmeraj boljše, samo človek mora zakopati zamere in se udeležiti občinskih praznovanj, če čuti vsaj malo pripadnosti občini, ker zamera te res nikamor ne pelje, ampak v človeku pušča praznino.... vsi smo samo ljudje in vsi bomo na drugi svet odšli brez vsega........

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2016 ob 21:42 cezanjevci gost

        kaj pa je to z vrtcem v Cezanjevcih , nekaj smrdi , roki pogodbe , nedokončno definirano kaj vse je za projekt potrebno itd. ????

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.07.2016 ob 23:01 olgograd gost

      Nekaj gnilega je v Lotmerku tem !

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.07.2016 ob 23:09 Josip gost

      Svetnik panić se je že opravičil občankam in občanom, za dejstva, ki jih je ugotovila KPK?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.07.2016 ob 9:21 olgograd gost

      Ko se bo Panič opravičil, bo Mura tekla nazaj v Avstrijo! Vsi županjini svetniki so brez etike in morale!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.07.2016 ob 12:32 Družinsko gost

      V nedeljo vabita na otvoritev prometno arhitekturne katastrofe županja olga karba in njen partner cvetko melin.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.