https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Ljutomerskem kopališču tekmovali v športno rekreativnih igrah

Ljutomer, 27.07.2016 ob 8:50  

Od petka do nedelje, 22.-24. julija, so se na letnem kopališču v Ljutomeru odvijale Športno rekreativne igre. Prijavljene ekipe so se lahko pomerile v plavanju, odbojki na mivki, nogometu na travi in badmintonu na mivki. 

 

Skupaj je tekmovalo 28 ekip v mlajši in starejši kategoriji, to je približno 70 udeležencev. Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele medalje, vse prijavljene ekipe pa spominsko majico. Igre so imele zabavno-družabno noto, v nekaterih primerih je v žaru borbe na plano privrela tudi tekmovalnost in želja po zmagi.

Plavanje 2x50m

Prijavljenih je bilo 13 ekip od tega 9 v kategoriji do 15 let in 4 nad 15 let. Ekipa je štela po dva tekmovalca, vsak je preplaval 50 m z vmesno „štafetno predajo“. Naenkrat so tekmovale največ 4 ekipe. Štart in plavalna tehnika sta bila poljubna. Zmagala je ekipa z najhitrejšim časom v cilju.

Odbojka na mivki

V kategoriji pod 15 let so bile prijavljene 4 ekipe, v kategoriji nad 15 let ni bilo prijav. Vsaka ekipa je štela po tri igralce. Igrali so po sistemu vsak z vsakim na en dobljeni niz do 21 točk, z menjavo igralnega polja pri 11 točkah.

Sprejem servisa je bil dovoljen z zgornjim odbojem in prvo odbito žogo čez mrežo, servis poljuben, vsak dotik mreže napaka. Najboljša ekipa je bila tista, ki je dosegla največ zmag oziroma imela najboljšo razliko v točkah.

Badminton na mivki

Prijavljene so bile 4 ekipe v kategoriji do 15 let. Ekipa je štela dva tekmovalca. Naenkrat so tekmovali vsi štirje pari na dveh površinsko prilagojenima badmintonskima igriščema. Igrali so vsak z vsakim na dva dobljena niza do 15 točk. Igra je potekala po pravilih dvoranskega badmintona. Najboljša ekipa je  bila tista, ki je dosegla največ zmag oziroma imela najboljšo set razliko.

Nogomet na travi

Prijavile so se 4 ekipe v kategoriji do 15 let in 3 ekipe v kategoriji nad 15 let. Ekipa je štela tri tekmovalce. Na travnati površini z merami 20 x 10 m so ekipe igrale vsaka z vsako, 2 x 5 min pri mlajši in 2 x 7 min pri starejši kategoriji. Igrali so vsak z vsakim na dva dobljena niza do 15 točk. Igra je potekala po pravilih dvoranskega badmintona. Najboljša ekipa je bila tista, ki je dosegla največ zmag oziroma imela najboljšo gol razliko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.