https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štajerski fakini s »Samskim fantom« pozabavali v Radencih

27.07.2016 ob 14:00  

Najpopularnejša skladba narodno zabavne skupine »Štajerski fakini« iz Spodnjih Ivanjec je »Samski fant«.


Ponašajo se z naslovom zmagovalcev 26. Festivala narodno zabavne glasbe za »Slovenskogoriški Klopotec« v Cerkvenjaku leta 2013, tri leta prej pa so na Festivalu narodno zabavne glasbe Šentjernej 2010 prejeli nagrado za najboljše besedilo »Ni vsakomur dano«. Besedila za skladbe jim pišejo Marko Kočar, Matjaž Vrh, Franc Šegovc in Adi Smolar. Vse prej omenjeno velja za četverico mladeničev iz Spodnjih Ivanjec, ki že celo desetletje zabavajo občinstvo na različnih zabavnih prireditvah.

In nastopili so zadnji julijski ponedeljek zvečer na poletnem odru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci: Ivan Flesinger (igra harmoniko, kitaro in klaviature), Uroš Ketiš (igra kitaro, bobne in harmoniko), Mitja Mulec (igra klaviature in harmoniko) in Miha Novak (igra kontrabas in bas kitaro). Vsi štirje pa so tudi odlični vokalisti. 

S petjem in igranjem so »privzdignili« številno občinstvo, ki je spremljalo njihov nastop z domskih balkonov, z domske terase, marsikdo pa kar s ceste ali preko ceste. Popularnim skladbam slovenskih narodno zabavnih skupin so »pritegnili« tudi obiskovalci, številne pa so »zasrbele pete«, da so zaplesali kot na pravi slovenski veselici. Plesalce smo lahko videli na domskih balkonih, na domski terasi, pa tudi na travnati površini pod teraso, pred nastopajočimi »Štajerskimi fakini«. Le-ti so iz rok stanovalca Maksimiljana Korošca prejeli »DOSOR-jevo vetrnico«, ki jo kar sam ročno izdela za vsakega nastopajočega. Ob zahvali četverici muzikantov iz Spodnjih Ivanjec se je Simona Domjan iz DOSOR-ja zahvalila tudi sponzorjema večera: družbi Radgonske gorice d.d. Gornja Radgona in zasebniku Rajbi d.o.o. Radenci (energetske rešitve in instalacije v gradnjah).

Avtor: Lipe Juhart

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.