https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Denis Malačič z ekipo posnel videospot za Plestenjakovo Punco

16.03.2011 ob 13:53  

Jan Plestenjak je za svoj novi singel z naslovom Punca razpisal nagradni natečaj za uradni videospot te pesmi. Projekta so se med drugim lotili tudi v Filmskem društvu Film Factory. V videospotu je nastopil Denis Malačič iz Prosenjakovcev. Za zmago na natečaju bodo morali pridobiti čim več glasov, zato si želijo čim večjo podporo.

Jan Plestenjak je za svojo novo skladbo z naslovom Punca, ki smo jo lahko prvič slišali v  januarju, razpisal nagradni natečaj za uradni videospot. Zmagovalca bo izbralo občinstvo preko spletnega glasovanja, ki bo potekalo od 16. do 22. marca 2011, in sicer preko portala Siol.net, vse informacije pa so dostopne tudi na mobilne portalu Planet. Po končanem glasovanju bo izmed dveh najvišje uvrščenih videospotov kar Jan sam izbral zmagovalnega, srečni zmagovalci pa bodo za nagrado prejeli še 5.000 evrov.

Med sodelujočimi mladi ustvarjalci iz Filmskega društva Film Factory

Natečaja so se udeležili tudi člani Filmskega društva Film Factory, ki so sicer filmska produkcijska skupina, ampak se vidijo tudi na tem področju. Mojca Pernat iz Filmskega društva Film Factory pojasnjuje: "Za natečaj smo izvedeli od udeleženke naše Filmske delavnice, ki smo jo izvajali na II. gimnaziji v Mariboru. Najprej smo bili mnenja, da se nam časovno ne bo izšlo, saj je bil rok za oddajo oddaljen le nekaj več kot dva tedna, mi pa smo morali zaključiti še en projekt."

Naposled so se vseeno odločili za izvedbo projekta ter preživeli štiri ključne dni priprav. Oblikovala se je prijetna ekipa ljudi, s katero so začutili pravo energijo, in po treh snemalnih dneh, polnih smeha, veselja in zabave, niso želeli domov. Sledil je še kakšen teden dni montaže, zdaj pa končno lahko ponosno pokažejo izdelek.

Koga bo izbrala njihova Punca in koga gledalci?

Videospot, ki se nahaja na tej povezavi, je prilagojen na pesem in govori o punci, ki se sprašuje in razmišlja, ali je res srečna s trenutnim fantom, ki jo zadovoljuje predvsem v smislu materialnih dobrin, ali jo vleče nazaj k nekdanjemu fantu, ki ji je nudil pristno ljubezen in toplino. S pripovedno tehniko so gledalca soočili z dejstvom, pred katero je bila postavljena sama Punca. Za koga se bodo odločili gledalci? In koga bo izbrala njihova Punca?

Možnosti za zmago so in niso

Mladi filmski ustvarjalci so do sedaj snemali le filme, tako je videospot predstavljal novo področje za njih. Mojca Pernat meni, da ne napovedujejo nič, možnosti so in niso. Spletno glasovanje je med ustvarjalci vedno najmanj zaželeno. Tako upajo, da se jim bo uspelo prebiti med najboljša dva videospota, med katerima bo potem zmagovalca izbral Jan.

Vsak glas bi jim prišel prav, zato prosijo za podporo za njihov videospot, in sicer lahko glasujete tukaj. Glasuje se lahko na vsakih 15 minut, najdete pa jih pod imenom FD Film Factory. Ustvarili so tudi stran na Facebooku, kjer lahko spremljate, kako je potekalo snemanje videospota, spremljate pa jih lahko tudi na blog.filmfactory.si.

Bo Punca izbrala Denisa Malačiča?

V videospotu so nastopili Mateo Kos, plesalec in maneken, Denis Malačič, radijski moderator, maneken in televizijski voditelj, in Nives Brauner, manekenka. Denis Malačič, mladi Pomurec, je izrazil pohvalo mladim ustvarjalcem: "Delati s filmskim društvom Film Factory je poseben užitek, saj se ekipa ob tem, ko stremi k profesionalizmu, zna tudi zabavati. Na snemanju je bilo zares prijetno, sproščeno vzdušje. Bili smo kot ena velika družina, kar se vidi tudi na končnem izdelku."

Foto: Mitja Florjanc in Mitja Mlakar

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.