https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 96-letna Klara in sostanovalci praznovali v Radencih

29.07.2016 ob 7:00  

Praznovanje rojstnih dni stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je ena od stalnih nalog, ki se ponavlja iz meseca v mesec. V sedmem letošnjem mesecu je tako v DOSOR-ju šestnajst slavljenk in slavljencev, ki rojstni dan praznujejo v tem poletnem mesecu.


Njim je zadnji četrtek v juliju je na poletnem odru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, dopoldne poseben pozdrav namenila gospodinja Vesna Razboršek, saj je na DOSOR-jevi terasi je tokrat bila pripravljena slavnostno okrašena miza za šestnajsterico stanovalk in stanovalcev. Med slavljenci je tokrat najstarejša, 96-letna Klara Kukovec (je trenutno v postelji), poleg nje pa še dve stanovalki z okroglo 80-letnico: Amalija Jazbec in Ana Zamuda. Seveda pa so bili pozdravi Vesne Razboršek namenjeni tudi vsem ostalim zbranim na terasi, kot tudi nastopajočima: duetu iz skupine Ljudski godci Videm pri Ptuju.

Bila sta to na DOSOR-jevem odru harmonikar Alojz Fras in klarinetist Dušan Zadravec, ki s skupino »Ljudski godci Videm« iz Vidma pri Ptuju nastopata po Sloveniji in sosednji Avstriji že celih osem let. Oba sta tudi odlična pevca. Tako sta ljudska godca izvedla številne popularne skladbe slovenskih narodno zabavnih ansamblov, kjer so jim s pesmijo brez težav »pritegnili« tudi stanovalke in stanovalci, kot tudi drugi obiskovalci na DOSOR-jevi terasi. Bile pa so dobrodošle tudi vse domače, prleške melodije in pesmi. Nekatere so ob tem »zasrbele pete« in so zaplesali. Godca sta slavljenkam in slavljencem zapela »Vse najboljše za vas…«., ko so iz DOSOR-jeve kuhinje pripeljali slavnostno torto, katere so bili deležni vsi prisotni. Gospodinja Vesna Razboršek pa je poleg čestitk ob osebnem praznovanju slavljenkam in slavljencem izročila tudi lična DOSOR-jeva darilca.

Avtor: Lipe Juhart

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2016 ob 16:59 Stewen gost

      REKLAMIRANJE - Preprčan sem, da se tudi v drugih pomurskih domovih dogaja kaj pomembnega, kar razbija enoličnost dneva, tedna, meseca...., a o tem je le malo poročil. Dugače je z Desorjem, od koder prihajajo skoraj vsak teden novice. Predog ostalim domovom: pokličite medije, to vas ne bo stalo nič, ampak bo poročilo brezplačna reklama in hkrati uvidevnost do stanovalcev, ki si želijo pozornosti. Tudi svojcem bo prijetno, ko bodo brali,kaj novega v dedkovem ali babičinem novem domu

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.