https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Domanjševcih praznovali praznik žetve, plesa in petja

Domanjševci, 31.07.2016 ob 7:00  

Kulturno umetniško društvo Petöfi Sándor Domanjševci je povabilo na etnološko kulturni dogodek  Praznik žetve, plesa in petja Domanjševci. Dogodek je potekal minulo soboto pri Etnografskem muzeju v Domanjševcih.

Organizatorji so pripravili bogat kulturno – zabavni program, med najzanimivejšim dogajanjem pa je  prav gotovo bil prikaz žetve in mlatitve na stari način, kjer so domačini prikazali tradicionalna žetvena opravila kot so košnja žita, vezanje snopov, zlaganje snopov, mlatitev z mlatilnico - mašinom.

Na pokušino je bila tudi bogata ponudba domačih jedi. Med drugim je bil na voljo tudi mašinski obed (kuhana kokoš, šunka, makova pogača…) in ostale kulinarične dobrote povezane s tradicionalno žetvijo in mlatitvijo. V popoldanskih urah je nastopilo več folklornih skupin ter skupin ljudskih godcev in pevcev iz Goričkega. V okolici Etnografskega muzeja so se odvijali tudi prikazi tradicionalnih obrti, številne lokalne izdelke pa je bilo moč tudi kupiti ali poskusiti na priložnostnih stojnicah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2016 ob 9:26 anlejgar gost

      Pa ka ste te tak travnatu njivo meli ? Vej pa tou je špot sramota ,za virta! Ovači pa fajn ka obujate stare običaje.Drugič pozovite malo širšo okolico !

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2016 ob 13:54 fanika gost

      Brez veze je tou same somarije.Edni hodijo samo čakat gesti da de kšenki in pijača.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.07.2016 ob 20:02 dolfe gost

      100% nekdaj niso delali v tako belih oblačilih .Samo ne pretiravajte ker nimate pojma kaj in kako je bilo .Vse so zapravili sedaj pa nekaj obujajo kako je bilo .Bilo je boljše in lepše kot sedaj .Propale so mehanizirane kmetije tiste kje so imeli krave konje so dobro gospodarile brezi mehanizacije .Moderna tehnika pred vsem pa lopovski kmetijski ministri ter državni aparat je kmetije uničil

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2016 ob 20:08 KOSA gost

      tako je, delalo se je ročno večinoma, pa časa je bilo na pretek. Sosed se je lahko s sosedom pogovoril, nedelje so bile dneva proste, kaj danes, sranje od sranja. Kdo kriv - POLITIČNA BAGRA!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.