https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Križevcih bo kmalu spet dišalo po Prleški gibanici

02.08.2016 ob 7:05  

V Križevcih pri Ljutomeru bo letos 3. septembra že tretjič potekala prireditev Prleška gibanica. Pripravlja jo Kulturno in izobraževalno društvo Kelih, v sodelovanju z občino Križevci. V okviru prireditve pa vsako leto poteka tudi ocenjevanje prleške gibanice, in še veliko več.

Do prireditve je sicer še kar nekaj časa, je pa te dni Kulturno in izobraževalno društvo Kelih objavilo razpis za ocenjevanje prleške gibanice 2016, likovni natečaj in razpis za vino k prleški gibanici 2016, na katerega se lahko prijavite.

Razpis za ocenjevanje prleške gibanice 2016:

Ocenjuje se samo prleška gibanica, vsak lahko prijavi po en izdelek. Podelile se bodo nagrade najboljšim trem prleškim gibanicam v dveh kategorijah: tržni ponudniki in ljubitelji prleške gibanice. Dostava prleške gibanice za tekmovanje je sobota 3.9.2016 med 10.00 in 11.00, Eko hostel Križevci.

Likovni natečaj:

Tema likovnega natečaja je Prlekija. Vsaka oseba lahko pošlje največ 3 likovne izdelke. Likovne izdelke prinesite v soboto 3.9.2016 med 10.00 in 11.00 v Eko hostel Križevci.

Razpis za vino k prleški gibanici 2016:

Vsak vinar lahko prijavi največ dve vini. Vino mora biti iz Prlekije. Dostava vina za tekmovanje: do petka 26.8.2016 na sedež Društva Kelih, Ključarovci 66, Križevci. Vino k prleški gibanici bo izbrala strokovna komisija. Nagrado in priznanje prejme vino, ki se bo najbolj ujemalo k prleški gibanici, v soboto 3.9.2016 na prireditvi Prleška gibanica 2016.

Prijave pošljite na mail: prleska.gibanica1@gmail.com.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2016 ob 14:18 bakovci gost

      Ni druge gibanice je ena in edina in to je PREKMURSKA GIBANICA .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.