https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Lendava bo gostila tekmovanje v Pomurskem galopu

Lendava, 02.08.2016 ob 12:00  

Društvo ljubiteljev konjev iz Lendave v sodelovanju z Občino Lendava in partnerji iz Madžarske pripravlja 6. avgusta 2016 največjo galopsko konjeniško prireditev v Pomurju. V Lendavi v neposredni bližini hotela Lendava bo potekalo Lendavsko predtekmovanje nacionalnega galopa v Budimpešti.

 

Prireditev pa ne bo le tekmovalno in športno obarvana, ampak bodo v sklopu prireditve predstavili še kulturo in kulinariko domače krajine. Za najmlajše pripravljajo animacijo z raznovrstnimi delavnicami.

Ideja o organizaciji Pomurskega galopa je nastala leta 2015 z doseženim četrtim mesto Mateja Grebenjaka na Nacionalnem galopu v Budimpešti. Pomurski galop v Lendavi se bo štel kot predtekmovanje Nacionalnega galopa v Budimpešti. Zato so v organizacijo in izvedbo vključeni tudi predstavniki Nacionalnega galopa iz Madžarske. Prireditve pa se bodo udeležili tudi visoki predstavniki madžarske vlade.

Tekmovalci bodo v Lendavi tekmovali v dveh kategorijah. Prvo tekmovanje bo galopska dirka v Pomurju živečih Madžarov, na kateri se prvi trije uvrščeni tekmovalci, ki predstavljajo določeno naselje, uvrstijo na nacionalni galop v Budimpešti. Drugo tekmovanje bo galopska dirka za Slovenijo, pri kateri se prvouvrščeni tekmovalec uvrsti na nacionalni galop v Budimpešti, kjer bo predstavljal Slovenijo v slovenski narodni noši v mednarodni dirki. Konjeniki se v obeh kategorijah v finale uvrstijo preko zmage v predtekmovalnih skupinah.

V času med dirkami in velikim finalom zvečer, bo za dogajanje za obiskovalce skozi celoten dan poskrbljeno s konjeniškimi predstavami, na odru bodo nastopile pomurske in madžarske folklorne skupine. Pripravili bodo predstavitev ponudnikov tradicionalne obrti in eko izdelkov, ter poskrbeli za tradicionalno kuhinjo.

Na večernem koncertu bodo nastopile in obiskovalce zabavale skupine BIGBOX iz Madžarske, PINKICA in DJ MASA.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2016 ob 8:42 kodila gost

      Čestitke fantje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2016 ob 14:20 gost

      Pridevniki se pišejo z malo začetnico.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.