https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na občini Lendava potekala prva delavnica v sklopu priprav celostne prometne strategije

05.08.2016 ob 10:00  

V sklopu priprave Celostne prometne strategije Občine Lendave se je v minulih dneh v Mestni hiši odvila prva delavnica, katere rezultati bodo služili kot izhodišče za izdelavo vizije razvoja prometa v občini. Vse občane pa vabijo, da se aktivno vključijo tako, da izpolnijo nagradno anketo.

CPS občine Lendava bo pomembno prispevala k razvoju urbane mobilnosti in s tem k boljši povezanosti urbanih območij z njihovim zaledjem, zmanjšanju prometnih zastojev, izboljšanju kakovosti življenjskega prostora, k izboljšanju kakovosti zraka ter povečanju prometne varnosti na območju občine Lendava. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz kohezijskega sklada in Republika Slovenija ter Občina Lendava.

Prve delavnice v sklopu priprave Celostne prometne strategije Občine Lendave so se udeležili predstavniki šolstva, zdravstva, turizma, gospodarstva ter zainteresiranih društev in posameznih družbenih skupin. Razpravljali so o obstoječem stanju prometa in prometnega načrtovanja, zlasti na področju kolesarjenja, pešačenja in javnega potniškega prometa. Rezultati delavnice bodo skupaj z ugotovitvijo stanja na terenu in mnenjem javnosti izhodišče za izdelavo vizije razvoja prometa v občini.

Foto: lendava.si

Pri izdelavi celostne prometne strategije bo v pomoč tudi mnenje občanov, zato le te vabijo k aktivnemu sodelovanju z izpolnitvijo nagradne ankete, ki je objavljena na spletni strani Občine Lendava. Anketni listi so na voljo tudi v prostorih Občine Lendava, v kulturnem domu ter v turistično informacijskem centru. Z anketo bi želeli izvedeti kakšne so potovalne navade občanov, kakšne so želje po prometnih ureditvah v mestu in v celotni občini Lendava občanov občine Lendava. Vsi, ki boste oddali veljavno izpolnjeno anketo ter v njej vpisali tudi svoje kontaktne podatke,boste sodelovali v žrebanju z nagradnim skladom 600 € (glavna nagrada v okvirni vrednosti 300 € ter ostale nagrade v skupni okvirni vrednosti 300 €). Nagrade bodo podeljene med 16. in 22. septembrom 2016 v sklopu Evropskega tedna mobilnosti.V kolikor svojih kontaktnih podatkov ne želite posredovati, lahko anketo izpolnite anonimno. V anketi lahko sodelujejo občani občine Lendava, ki so starejši od 12 let.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2016 ob 11:31 Lažov gost

      Župi, te nagrade boš sebi v žep dejval?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2016 ob 11:59 gost

      "Mesto" ima le en semafor, ne vem, kakšne prometne strategije bi se šli? Kar se pa parkirišč in omejitev parkiranja tiče, to pa je zelo slabo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.08.2016 ob 12:12 gost

      Pa še nekaj o novodobnih mamicah. Parkrat sem že naletel na mamice, ki rinejo voziček po cesti in to po napačni strani! Na drugi strani ceste pa imajo pločnik. Toliko o prometni strategiji.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.08.2016 ob 12:39 kodila gost

      Kakšna prometna strategija neki. Vse je tako kot si veliki strateg zamisli. Enosmerna od Lidla do Lipe. Brez ogledala pri Sparu. Pločniki strateško nevarni. Za kolesarje ? Bah! Obvoznica ? Da ne bi ! Lendavčani še niso ugotovili, da jih nekdo v tej Lendavi vozi sem pa tja. Za denar morajo ljudje izpolnjevati neke kvazi ankete? To je strašno sodelovanje z lokalno skupnostjo.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.