https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Pomurci na Olimpijskih igrah v Riu de Janeiru: kdo so in kaj delajo?

09.08.2016 ob 7:00  

Eni tekmujejo, drugi so trenerji, sodniki, člani organizacijske ekipe in policijskih vrst. Prihajajo iz različnih koncev Pomurja, največ jih je iz murskosoboške občine. 


Olimpijske igre (OI) v Braziliji so že v polnem zamahu, na njih pa imamo Pomurci po nam dostopnih informacijah osem predstavnikov. Nekateri so že opravili s svojimi nastopi, druge obveznosti in naloge še čakajo.

Adrian Gomboc - judo

Foto: Slovenia Olympic Team

V tekmovalnem delu imamo oz. smo imeli Pomurci tri adute. Minulo nedeljo je najbolj odmeval nastop judoista Adriana Gomboca iz Rakičana, ki je v kategoriji do 66 kg zasedel 5. mesto.

21-letni Prekmurec je tako na debitantskem nastopu na OI opozoril nase in pritegnil pozornost svetovne in slovenske javnosti.

 

Simon Špilak - kolesarstvo

Foto: Slovenia Olympic Team

Na cestni kolesarski dirki v Braziliji je Simon Špilak iz Tropovcev nastopil minulo soboto in zasedel 57. mesto. 30-letnik je sicer Slovenijo na olimipijadi zastopal že pred osmimi leti v Pekingu. V cestni dirki je takrat odstopil, na kronometru pa je pristal na 28. mestu.

 

Boštjan Maček - trap

Foto: Slovenia Olympic Team

Svoj nastop na letošnjih OI igrah je že opravil tudi  strelec na glinaste golobe Boštjan Maček, ki prihaja iz Bodoncev. V trapu je osvojil 22. mesto. Tako se ni približal oz. izboljšal uspeha izpred štirih let, ko je na OI v Londonu osvojil odlično 7. mesto.

 

Jasmina Maček - trenerka

Foto: Siol.net

Boštjana Mačka na letošnji olimpijadi kot trenerka spremlja njegova sestra Jasmina Maček.

 

Jernej Buzeti - član organizacijske ekipe

Pomurje ima svojega predstavnika tudi v ekipi, ki v Riu de Janeiru pripravlja projekt Slovensko središče – odvijal se bo v hotelu Winsdor Excelsior Copacabana.

Dr. Jernej Buzeti iz Bakovcev je namreč član organizacijske ekipe, ki bo v Braziliji skrbela za učinkovito promocijo Slovenije in njenega gospodarstva.

 

Stanislav Šernek - sodnik

Prekmurski pridih bo v Braziliji kot sodnik v rokoborbi pristavil Stanislav Šernek iz Murske Sobote. Šernek je med drugim prejemnik prestižne sodniške nagrade, saj je bil izbran za najboljšega sodnika svetovnega prvenstva, ki je lani septembra potekalo v Las Vegasu.

 

Borut Veren - trener

Foto: Twitter

Na olimpijadi prav tako v vidni vlogi nastopa še en Sobočan. Borut Veren (na sliki zgoraj desno) je namreč trener Bojana Tokiča, ki je v namiznem tenisu sinoči prišel v osmino finala in nato izgubil.

Tokič in Veren sta v minulih dneh v olimpijski vasi sicer ujela Novaka Đokoviča, najboljšega tenisača sveta. 

 

Simon Slokan – policist

Foto: Varensvet.si

Red in mir brazilskim policistom kot predstavnik slovenske Policije pomaga varovati tudi dr. Simon Slokan iz Ljutomera. Slokan je sicer vodja Oddelka za javni red in mir v Upravi uniformirane policije generalne policijske uprave.  

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2016 ob 8:55 afta he gost

      Kdo pravi, da se Slovenci in Srbi nimajo radi. Sicer pa čestitke vsem prekmurskim tekmovalcem za dosežene rezultate.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2016 ob 20:41 Ag gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2016 ob 23:47 gost

      Pozablili ste enega - Miran Kondrič, trener v timu Bojana Tokića.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.