https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

POM-NOGOMET: Grad si želi višje, Odranci želijo naslov prvaka 3. SNL vzhod

18.3.2011  

Po prvi in drugi ligi bodo konec tedna oživele nogometne zelenice še v nižjih ligah. Potem ko smo včeraj predstavili že trenutno stanje in načrte v treh pomurskih tretjeligaših, si lahko zdaj preberete isto še za ostala dva tretjeligaša - Grad in Odrance.


Drugi najvišje uvrščeni pomurski tretjeligaš je bil novinec Grad. In kako je z njihovo pripravljenostjo pred nadaljevanjem sezone? "S potekom priprav sem zadovoljen, ni pa vse kot bi si želel, saj imamo v svojih vrstah študente in igralce, ki delajo v izmenah. Vseeno mislim, da smo pripravljeni solidno," pravi novi trener Grada Štefan Šavel, ki je prišel namesto Borisa Štivana, ki zdaj deluje pri Muri 05.


Tudi pri jesenskem prvaku Odrancih so zadovoljni z opravljenimi pripravami, njihov trener Štefan Škaper pa bi želel narediti več, kar pa je preprečila nadnaravna sila. "S pripravami, ki so trajale dva meseca, smo zadovoljni, zaradi vremenskih razmer in nemožnosti treniranja na travi, pa nismo uspeli vsega uresničiti. Fantje so hodili na treninge kakor so imeli čas, ko niso delali ali bili v šoli. Odigrali smo sedem prijateljskih tekem, katere mislim, da so veliko dobrega pokazale, tako da smo v celoti zadovoljni. Videli pa bomo, kaj bo to pomenilo na pravih tekmah," pravi Škaper.



Grad si želi še višje, Odranci pa naslov prvaka

Peto mesto Grada v jesenskem delu je bilo presenečenje, toda želijo si še višje. "Vedno je težje braniti neko pozicijo, sam pa delujem tako, da želim vedno izboljšati, če bo le možno. Glede na to, da vidim, da je ta ekipa sposobna, in glede na poznavanje tretje lige, mislim, da bi z malo sreče lahko še kakšno mesto višje skočili," pravi Šavel.

Odranci sicer višje ne morejo, bi pa bili izredno zadovoljni, če bi obdržali sedanjo pozicijo. "V prvenstvo bomo šli, da obdržimo prvo mesto, če nam bo to uspelo, pa bomo videli. Na vsaki tekmi posebej bomo šli na zmago in če bodo fantje tako odgovorni, kot so bili lani, mislim, da imamo možnosti za prvo mesto," meni Škaper, ki kot pravi se še ni pogovarjal s predsednikom kluba o morebitnem igranju v drugi ligi prihodnjo sezono.

Grad čaka odločitev glede Prettnerja, Odranci ostali brez drugega strelca


Kar se tiče kadrovanja bo edina okrepitev Grada, če bo Nogometna zveza Slovenije potrdila prestop, Ivo Prettner, ki še jeseni nastopal za Muro 05. Odhodov klub iz Goričkega nima, njihov trener, ki je prišel šele v letošnjem letu, pa še spoznava kader. "Seveda sem z mojim prihodom naredil določene spremembe, saj imam drugi stil treniranja in igre. Zadnjo tekmo, ki smo jo odigrali, je bila precej dobra, tako da se fantje počasi privajajo, potreben pa je določen čas," pravi Šavel.


Jesenski prvaki ne bodo mogli več računati na strelca desetih zadetkov Jerneja Tkalca, ki se je preselil v šesto avstrijsko ligo, dobili pa so dva novinca. Pa je kader zdaj močnejši ali slabši kot jeseni? "To se bo videlo v treh, štirih krogih. Mislim, da smo veliko izgubili z odhodom Jerneja Tkalca, mislim pa da imamo dobre zamenjave. Po mojem mnenju je ekipa približno enako močna kot je bila jeseni," meni Škaper.



Kdo je okrepil in zapustil pomurska tretjeligaša ...

Grad:

Prišel: Ivo Prettner? (Mura 05)

Odšli: /

Odranci:

Prišla: Nikola Oluić (Nafta - dvojna registracija), Luka Pejnovič (Puconci)

Odšel: Jernej Tkalec (Avstrija)

 

PREBERITE TUDI:

POM-NOGOMET: Predstavljajo se Veržej, Čarda in Tromejnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.