https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Cvetka Hojnik s svojimi »Razmišljanji v tišini« vabi NLB Poslovalnico Lendava

Lendava, 12.08.2016 ob 10:00  

Umetniška ustvarjalka Cvetka Hojnik iz Lendave svoje slike z naslovom »Razmišljanja v tišini« razstavlja v prostorih NLB Poslovalnice Lendava. Razstava umetniških del bo na ogled vse do 6. septembra 2016.

 

V NLB Poslovalnici Lendava iščejo nove izzive in priložnosti v povezovanju kulturnih in finančnih doživetij. V sklopu tega so pripravili razstavo umetniških del mag. Cvetke Hojnik. Slednja je študentka na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. S svojim delom dokazuje izredno ustvarjalno energijo, posebno občutljivost za barvo ter kompozicijo, pri čemer ji nikoli ne zmanjka originalnih slikarskih in oblikovalskih rešitev.

Številne razstave, tako samostojne , kakor skupinske, ki jih je uspela izvesti doma in v tujini dokazujejo, da je izvirna in uspešna ustvarjalka, ki stalno teži k iskanju novih idej in oblik likovnega izražanja.
V novejših slikarskih delih Cvetke Hojnik prihaja do dodatne redukcije likovnih prvin in hkrati do spajanja vseh dosedanjih izkušenj, ki vodijo umetnico do vse bolj prefinjenih oblikovnih rešitev, kar odseva obenem prodornost vsebinske zasnove. Umetnica ustvarjalno raziskuje prostorsko razsežnost, vsaka slika na novo zaživi svojo specifično dimenzijo in jo za voljo simbolike presega.


Za svoje ustvarjanje je prejela več nagrad in priznanj, med drugim tudi nagrado DLUM-a (Društva likovnih umetnikov Maribor) 2006, posebno priznanje na razstavi Hommage Spacalu 2007  in veliko odkupno nagrado na Ex Temporu Piran na  temo Soline (2009) in priznanje župana mag. Antona Balažeka za kulturne dosežke doma in v tujini (2013). Je članica Društva likovnih umetnikov Maribor, Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, Avstrijskega društva likovnih umetnikov ter Društva mednarodnih svobodnih umetnikov. Umetnica živi in ustvarja v Lendavi.



Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija