https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 12. občinski praznik občine Šalovci: »Majhne občine so zgled, kako se z malo denarja lahko naredi veliko.«

Dolenci, 14.08.2016 ob 7:00  

V Šalovcih je ob 12. občinskem prazniku potekala svečana seja občine Šalovci. Občani in občanke občine Šalovci so se zbrali na praznični slovesnosti v Dolencih.

Občina Šalovci je majhna občina velikih ljudi, je bilo povedano na začetku prireditve. Včasih se na prvi pogled zdi, da je majhnost ovira, ker je prvi vtis ob tem, da smo nepomembni, so še dodali. A temu ni tako, saj je majhnost prednost: poleg lepo urejenih krajev so največja prednost občine Šalovci pristni odnosi, so pojasnili.

V nadaljevanju svečane seje je župan občine Šalovci Iztok Fartek spregovoril o že prehojeni poti in o načrtih za naprej. Izpostavil je, da je ključnega pomena v občini izvedba investicij, kajti le to bo obdržalo mlade v občini. In da bo to potrebno narediti preko projektov. Dodal je, da občina tekoče poravnava obveznosti in da so poravnali tudi obveznosti za nazaj. Zato morda v zadnjem letu niso toliko vlagali v investicije. Finančna perspektiva za naprej ni preveč rožnata, je opozoril Fartek in dodal, da je to tudi pričakoval, zato ga veseli, da je uspel skleniti SLO-HU in SLO-HR partnerstva in prijaviti projekte.

»Imamo vizijo in jasno zastavljene cilje, zato lahko z optimizmom zremo v prihodnost,« je bil odločen šalovski župan. Dodal je, da v občini najbolj rabijo delovna mesta in dodal, da ne dvomi v to, da bodo tudi v prihodnje sposobni realizirati zastavljene cilje. Ker država bolj redko priskoči na pomoč, pa je po njegovem mnenju, danes bolj kot kdajkoli prej pomembno, da se občine med seboj povezujejo. Majhne občine so zgled, kako se z malo denarja lahko naredi veliko.

Dokaz za to je tudi dokončanje projekta Pomurski vodovod, v katerem je občina Šalovci del sistema B. Kljub večjim in manjšim težavam so projekt uspeli pripeljati do konca. Investicija je bila vredna 1,5 milijona evrov, in tega dne so omrežje predali svojemu namenu. Tako, da so nazdravili s kozarcem čiste vode iz novega omrežja.

Pomemben dan za občanke in občane občine Šalovci je v Dolencih dodatno obogatil kulturni program. V občini Šalovci pa so pokazali tudi, da niso prezrli pomembnih ljudi v občini, katerim so podelili občinska priznanja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.