https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Beltincih slovesnost ob 20. občinskem prazniku s podelitvijo nagrad

Beltinci, 19.08.2016 ob 9:00  

Občina Beltinci je pripravila osrednjo občinsko slovesnost s podelitvijo priznanj najbolj zaslužnim občanom. Prireditev je potekala v kulturnem domu v Beltincih. Slavnosti govornik je bil župan Občine Beltinci Milan Kerman.


Slavnosti govornik ob 20. občinskem prazniku Občine Beltinci in ob dnevu družitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je bil župan Milan Kerman. Slednji je v svojem nagovoru poudaril, pomen priključitve prekmurskih Slovencev k matičnemu narodu in pomenu ohranitve slovenskega jezika ter pomembnost praznovanja tega praznika. Potrebno se je zavedati zaslug vseh ljudi, ki so zaslužni, da so izborili priključitev prekmurskih Slovencev. Župan je ob koncu govora čestital vsem ob praznovanju občinskega praznika.

 

Ob tej priložnosti so prejeli priznanje župana Milana Kermana zlati maturantje Luka Gjerek, Brigita Pal, Aleš Raduha Pečič, Karmen Jerebic, Sašo Zver, Jasna Klemenčič in Ivo Kuzma, občanka Ema Mesarič in Športno društvo Meteor Melinci. Nagrajenci Občine Beltinci so Jožef Kavaš, Župnijska karitas Beltinci in častni občan Avgust Farkaš.

 

V kulturnem programu sta nastopila kitaristka Nives Zver in akordeonist Vid Ščavničar. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki iz Poljske in drugih držav. Po uradnem delu in kulturnem programu je sledila pogostitev in druženje z ansamblom Mladi Pomurci.

Foto: Ana Topoljski

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2016 ob 11:38 prisoten gost

      Avtorica prispevka, če si bila prisotna, bi morala videti in slišati, da so bili prisotni tudi gostje iz Srbije, Občine Novi Kneževac in med drugimi tudi gostje iz Koprivnice na Hrvaškem. Če že nekoga, potem je potrebno omeniti tudi druge. Napaka!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.