https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tišina: Prenovljen dvorec čaka na otvoritev

Tišina, 24.08.2016 ob 7:00  

Območje Bathyanijevega dvorca bo oživelo s pomočjo zdravnika koncesionarja Deana Köveša v javno-zasebnem partnerstvu s tišinsko občino. Otvoritev novih prostorov bo 3. septembra.

Na območju, ki je sredi Tišine dolga leta kazilo podobo kraja, bo kmalu začel delovati sodoben zdravstveni center.

Od začetka bo v zdravstvenem centru delovala ambulanta družinske medicine, lekarna, prostori reševalnih prevozov Rešilna d.o.o. in fizioterapija, ki se ukvarja z otroci in mladino s cerebralno paralizo. Kasneje je načrtovana še zobozdravstvena in pediatrična dejavnost.

Foto: Rtvslo.si

Dr. Dean Köveš: "Menim, da na ta način zdravstveni center ne bo le pridobitev za občino Tišina ampak za širše lokalno okolje."


Javno-zasebno partnerstvo, ki deluje

Slavnostno bodo nov objekt svojemu namenu predali v soboto, 3. septembra v sklopu praznovanja občinskega praznika. Isti dan bo potekala tudi slavnostna seja tišinskega občinskega sveta. Skupni vložek zasebnega dela projekta je dobrih 660.000 evrov, vložek občine Tišina pa 181.000 evrov. 

Prej in potem ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2016 ob 8:30 sanjin gost

      bravo... naj se ti stokrat povrne!

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2016 ob 10:02 Ledavčar gost

      ....Dejan, vse naj, naj na nadaljni poti, ki si jo uspešno začrtal in uresničil - mij Ledavčarge smo že od maloga mou meli velko vüpanje v tebej zatou somo naprej.....

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2016 ob 10:11 pancho villa gost

      Iskrene čestitke!

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2016 ob 10:25 beltinčar gost

      Kda je to omenil v Občini Beltinci , te so veljaki bilij PROTI ! Sedaj pa prejemajo velika občinska priznanja . Tukaj pa so veljaki dokazali zakaj so izvoljeni in kaj je njihova dolžnost !!!!!ČESTITAM !!!!!!! Mij v Beltincih , pa bomo čez nekaj časa samij sebe zdravili , tej vodilni konji pa bodo najbrž že takrat v krtovi deželi !!!! DR.Dejan čestitke za to delo in za delo zdravnika!!!!!

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2016 ob 10:59 en gost

      Prenovljen??? Samo majhen del originalnega dvorca je bil obnovljen, večina pa ga je bila porušenega in na novo zazidanega, ker se je z obnovitvijo tako dolgo čakalo, da je dvorec propadel do te mere da ga več niso mogli rešiti...

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.08.2016 ob 11:28 gost

      gost en kdo pa je kriv za to, da se je zadnji del dvorca mogel porušiti? Tisti spomeničari kateri so zadevo celi čas zavirali, a žal za nič ne bodo odgovarjali. Tij gost en, pa zdaj iščeš dlako v jajcu. Vsem, ki so pripomogli, da se je projekt uresničil iskrene čestitke, še posebej dr. Kovešu za pogum, da se je v teh časih odločil za tako investicijo.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.08.2016 ob 12:23 gost

      koveš najbokši doktor. Samo škoda ka svoje peneze vlaga v nekaj ka nede njegovo. To bi mogla država sanirati če je njeno. pa te dati ka lahko privatniki vzamejo v najem. Ker tej stare stvari nemreš kupiti samo vzeti v najem pa ven napraviti s svojin denarjem

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.08.2016 ob 20:04 Mumar gost

      Strinjam se z vsemi dosedanjimi mnenji in se pridružujem čestitkam dr. Deanu Kövešu.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.08.2016 ob 9:05 gost

      no ge ste pa zdaj zeli tou,ka nedo prostori od doktora, kelko je bilo zapisano tudi na Pomurci, je tou projekt javno-zasebnoga partnerstva in de doktor meu svoj del, menši del pa občina

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.08.2016 ob 16:10 gost

      brabo, bravisimo, ala ti vera, ausgezaihnet, dobri-dobri, tak se dela, ka si lejko zaviralci Slovenije poglidnejo, te se pa naj spakivajo v krtovo deželo

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.08.2016 ob 10:05 Gost gost

      Zgleda kot da je vse novo. Glede restavracije objekta je faljeno na polno. Sploh ne zgleda več kot da je bil dvorec. Nepoznavanje tematike, čeprav volja je bila.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.08.2016 ob 14:54 darko gost

      kaj vraga mate to za aplikacijo ne gre povecati kaj pise in nic ne morem prebrati razen naslova. ..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.08.2016 ob 17:04 dogma gost

      Se strinjam. da je neprepoznavno in več ni podobno dvorcu, temveč sodobni vsakdanji arhitekturi. Škoda, da se ni bolj ohranilo v prvotni obliki, mogoče bi se pa le kaj dalo, kljub dotrajanosti dvorca. Zdaj pa lahko nepoznavalec vidi le novogradnjo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.08.2016 ob 17:27 gost

      Vsaka čas.... samo resno. Če so tisti del mogli podrejti ka se je nej mogo več obnoviti, bi lejko na iston mesti nazaj identično stavbo zazidali. Zdaj je resno malo smešno vse skupaj na prvi pogled. Spredaj izgledne kak kakša starinska navadna kuča, ovo odzadaj pa mi deluje kak vrtec ali neka podobnoga.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2016 ob 19:59 gost

        to spredaj se nej smelo podreti ka je zaščiteno zadaj je pa več nej šlo popraviti ka se je rušilo. zdaj če bi isto nazaj sezidali bi tan bile štale. ker pa so na novo narejene ordinacije pa so pač sezidali nekaj kar je podobno ordinaciji pa nej štali ali trgovini ali gostilni

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2016 ob 16:03 gost

        Na drugi sliki ges ne vidin nikših štal. Ges razmin ka se je moglo podrejti ali pravin ka bi lejko isto nazaj napravili v iston stili. Če so sprednji del obnovili v staron stili bi lejko tudi zadnji prizidek napravili identičen. Na drugi sliki je zadnji del lepo viden in tisti ka se ga še spoumnimo znamo kak je tou izglednolo pa ka je tan bilou. Komot bi se tak identično lejko nazaj napravilo. Zdaj je več nej niti D od dvorca.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.08.2016 ob 18:12 zebra he he gost

      Bumbar gost nad menoj

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.08.2016 ob 10:31 lčćć gost

      Tudi sam opažam da so projektanti strelili v prazno.Res bi bilo bolše obnoviti ali na novo zazidati po starih temeljih to ne gre skupaj v tem prostoru, dvorec je bil premišljeno zazidan in s svojo obliko vključen v prostor sedaj pa je mešnica starega in novega vendar po obliki nezdružljivo, Vsa čast doktor da si šel v tako investicijo vendar si arhitekturno udaril zelo mimo , dejansko stavba odbija z svojim izgledom.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.08.2016 ob 11:36 dr.lopatkovič gost

      Köveš pa res ni tak kot ga eni opevate in mu silite v zadnjico .Človek je skupaj padel in ga obtožil da simulira .Tako da ne pojte hvalnic -Razen ka je dober ka tukajšnjim ovcam piše bolniške .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.08.2016 ob 15:55 gost

      koveš je fejst dober. verjetno eden nabokših je tudi edini ka v prekmurji brezplačno zdravi enkrat na teden nekaj ur. Se pa najde oseba kak zgoraj ka ga ne pozna. Što ga pozna ve ka je zgoraj omenjena izjava neresnična. To koveš človeki že nebi pravo niti v šali

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      30.08.2016 ob 16:11 priden delavec gost

      Se pa strinjam z enim izmed komentarjem. Bolniške piše brez kakršne koli kontrole. Sodelavki je pisal skoraj dve leti bolniško, ženska je pa hodila okoli po potovanjih. Ne pa nisem nikomur fauš, samo to moramo mi, ki delamo in ne simuliramo plačevati. Več kontrole nad zdravniki je potrebno, še posebej nad koncesionarji.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.