https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti razpravljali o varnosti Romov

Murska Sobota, 25.08.2016 ob 10:30  

V Murski Soboti so razpravljali o varnosti Romov in njihovi integraciji v vsakdanjem življenju.

Forum romskih svetnikov in Zveza za razvoj romske manjšine Preporod sta v sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota organizirala posvet na temo Varnost romskih naselij v Pomurju, kjer so predstavniki lokalnih skupnosti, vlade, romske manjšine, policije podali svoje poglede na omenjeno problematiko.

Murskosoboški romski svetnik in eden izmed organizatorov posveta, Darko Rudaš je spregovoril, da se romska manjšina dobro vklaplja v družbo, vendar dejanja posameznikov znotraj skupnosti meče slabo luč na celotno skupnost. Ob tem je izrazil zaskrbljenost nad zadnjimi medijskimi objavami, ko so se v nekaterih medijih pojavljali namigovanja, da bi naj romska manjšina v Prekmurju novačila svoje ljudi za borce v Islamski državi.

Za njim je na govorniški oder stopil župan MO Murska Sobota dr. Aleksadner Jevšek, ki je spregovoril o svojih izkušnjah, ko je deloval še v policijskih vodah. Sam je omenil, da je romska skupnost v Prekmurju zgled, kako mora skupnost delovati v nekem okolju. Svoje misli je še podal direktor za narodnosti Stane Baloh, ki je spregovoril o stigmatizaciji skupnosti, ki se zapira pred večino, kar jih vodi v osamo. Omenil je, da je ključen kulturni dialog, saj brez njega različne skupnosti ne morejo delovati.

Za njim so se zvrstili predstavniki policije in še drugih organizacij, ki so povedali svoje mnenje glede težav, ki jih povzroča romska skupnost.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.