https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Niko in Sergej zabavala slavljence v Radencih

Radenci, 27.08.2016 ob 7:05  

Srednješolca Niko in Sergej Vršič že vrsto let, še iz osnovnošolskih časov skrbita za zabavo starejše generacije. Niko, ki je s svojo diatonično harmoniko že zmagal tudi na Frčovi noči v Iljaševcih, rad poje, a njegov brat Sergej igra na bas kitaro ter bas trubo (bariton). Tako sta »obredla« domala Slovenijo »po dolgem in počez«, konec letošnjega osmega meseca pa sta na rojstnodnevni zabavi zaigrala slavljenkam in slavljencem v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.


Povabila jih je gospodinja Slavka Fras, ki je zabavno prireditev vodila, kajti Nikova in Sergejeva mama Silvija je v DOSOR-ju tudi zaposlena. Na dvourni dopoldanski zabavni prireditvi so udeleženci lahko zapeli ob melodijah Nika in Sergeja, nekateri tudi zaplesali, gospodinja Stanka pa je ob rojstnodnevnih čestitkah 19-im stanovalkam in stanovalcem izročila tudi DOSOR-jevo darilce: etui za očala ali mobilec. Iz DOSOR-jeve kuhinje pa so pripeljali še torto, da je vsak od prisotnih lahko dobil rezino te odlične sladice.

V popestritev programa praznovanja pa sta se s svojimi prispevki vključili tudi članici DOSOR-jevega literarnega krožka: voditeljica krožka Bea Baboš Logar , ki je trenutno tudi na okrevanju po operaciji v DOSOR-ju, je iz svoje knjige »Mala ulica« prebrala zgodbo iz časov svojega osnovnošolskega izobraževanja, a stanovalka Brigita Živec, ki je ta mesec praznovala 92-i rojstni dan, je prebrala dve svoji pesmi. Prva je bila namenjena samemu praznovanju, drugo z naslovom »Beseda« pa je namenila vsem, tudi ostalim, ki so se udeležili slavja na DOSOR-jevi terasi in dvorišču.

Avtor: Lipe Juhart

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.