https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Novi prikazovalniki hitrosti v treh pomurskih občinah

26.08.2016 ob 8:00  

Na razpisu, ki ga je Agencija za varnost prometa objavila v mesecu juliju, je izbranih 15 slovenskih občin, ki bodo prejele v enoletni brezplačni najem prikazovalnike hitrosti. Med izbranimi občinami so tudi tri pomurske, in sicer Radenci, Beltinci in Veržej.


Agencija je pripravila razpis, na katerem se lokalne skupnosti potegujejo za brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti oziroma preventivnih radarskih tabel. Tokrat sta z agencijo sodelovali podjetji Intermatic d.o.o. in Sipronika d.o.o., ki sta donirali vsako podjetje po pet prikazovalnikov, pet pa jih je v najem dala Agencija za varnost v prometu.

Občine so bile izbrane na podlagi razpisnih kriterijev, in sicer so imele prednost občine, ki so izkazale slabše stanje prometne varnosti na odseku, kjer želijo postaviti prikazovalnik; kjer je večja ogroženost ranljivih skupin udeležencev v prometu ter kjer je bolj prometno območje.

Foto: www.avp-rs.si

Kot pojasnjujejo na Občini Radenci, bodo v njihovi občini prikazovalnik hitrosti montirali v Rihtarovcih ob državni cesti, in sicer regionalni cesti I.reda št. R1-230 na odseku 1308, Radenci-Vučja vas, v km 0,5+370 na desni strani v smeri stacionaže državne ceste. S tem želi občina zagotoviti večjo prometno varnost za vse udeležence v prometu, saj bo prikazovalnik hitrosti opozarjal voznike na prekoračitev hitrosti.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.