https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Propadajoča stavba v središču Murske Sobote dobila novo podobo

Murska Sobota, 26.08.2016 ob 11:24  

Nekaj let opuščeno kulturno dediščino na križišču Slovenske ulice in Ulice Arhitekta Novaka so prenovili. V njej bo delovala borznoposredniška družba.


Borznoposredniška družba Ilirika iz Ljubljane je uredila stavbo v središču Murske Sobote, ki je sicer zaščitena kot kulturna dediščina. Sramotna podoba, ki jo je stavba kazala nekaj let, je tako le še preteklost.

 

Stanje lani oktobra ...

 

Stanje na današnji dan ...

Do premikov in začetka urejanja stavbe je prišlo po pozivu, ki se je lani oktobra pojavil na propadajoči stavbi: »Prosim uredite to sramoto Murske Sobote«. Tudi na murskosoboški občini so družbo Ilirika pozvali, da poskrbi za ustrezno prenovo. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.