https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota odprla ulične zbiralnike za zbiranje e-odpakov in odpadnih baterij

Murska Sobota, 27.08.2016 ob 13:30  

 V projketu sodeluje 18 pomurskih občin.

V Murski Soboti sta podjetje Saubermacher Komunala in Zeos slavnosto odprla ulične zbiralnike za odpadne bateriji in zbiranje e-odpadkov. Projektu se je pridružilo tudi 18 pomurskih občin, ki bodo poskrbele za še boljšo okoljsko ozaveščenost svojih prebivalcev.

V uvodu je direktor družbe Zeos mag. Emil Šehič, ki je v uvodu dejal, da gre za projekt, ki je večinsko financiran iz strani Evropske komisije, saj poudarja vrednote, ki jih EU zagovarja na področju varovanju okolja. Odnos gospodinjstev je veliko boljši in je v porastu glede okoljske ozaveščenosti. Ob tem je dejal, da 50 % svojih odpakov reciklirajo in jih dajo nazaj na trg.

Direktor Saubermacher Komunala Drago Dervarič je spomnil, da je bilo podjetje Saubermacher pionir ločevanja odpadkov pred 25 leti, tako so tudi sedaj pionirji na področju lansiranje e- recikliranja in zbiranja odpadnih baterij. Izrazil je veliko zadovoljstvo, da se je projektu pridružilo takšno število pomurskih občin, ki so s tem izkazale še enkrat za skrb za čisto in zdravo okolje, v katerem živimo.

Zbrane je pozdravil še podžupan MO Murska Sobota Zoran Hoblaj, da bodo občine s tem prispevale k čistemu in zdravemu okolju, kjer bodo prebivalci pomurskih občin živeli še naprej zdravo. Sledilo je slavnostna predaja zabojnika vsaki občini, kjer so župani in preostali predstavniki posameznih pomurskih občin vrgli odpadek v svoj koš in podpisali pogodbo z podjetjem Zeos.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2016 ob 20:14 vaščan gost

      Ovce bodo zbirale odpadni materijal oni se pa do bogatili .Za sebe so pametni .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.