https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

OŠ Turnišče sanirana pred pričetkom novega šolskega leta

Turnišče, 01.09.2016 ob 14:00  

Na prvi šolski dan je mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče, čez osnovnošolski prag pospremila 19 prvošolcev. Občina Turnišče je v sodelovanju z Osnovno šolo Turnišče pravočasno poskrbela za sanacijo škode, ki je nastala ob julijskem neurju in tako poskrbela za nemoten pričetek novega šolskega leta.


Po julijskem neurju, ki je odkrilo streho osnovne šole in jo s sončno elektrarno prestavilo na bližnje avtobusno postajališče, je Občina Turnišče v sodelovanju z Osnovno šolo Turnišče že zaključila pretežni del sanacije nastale škode. Na prvi šolski dan so lahko tako šolarji in zaposleni nemoteno pričeli z novim šolskim letom.

Za prvo posredovanje po neurju so poskrbeli domači gasilci, zaposleni na šoli in ostali prostovoljci, ki so s folijo preprečili, da bi na šolski stavbi nastajala dodatna škoda. V tednih po neurju pa je nato Občina Turnišče pričela s sanacijskimi deli. Nastala škoda v okvirni vrednosti 150.000 evrov bo delno pokrita iz naslova zavarovalnine s strani Zavarovalnice Triglav.

Poškodovana streha na šoli je bila v zadnjih tednih zamenjana in dodatno pritrjena, kar naj bi po zagotovilih strokovnjakov preprečilo ponovno poškodovanje strehe ob večjih neurjih. Povišali so tudi čelni zid, da močni vetrovi iz jugozahoda ne bodo imeli več moči odkriti streho šole. Sanirana je bila nastala škoda na steklih oken in okenskih policah ter fasadi. Zamenjava poškodovanega okna in žaluzij bo izvedena v mesecu oktobru. V notranjosti šole je večina škode nastala v štirih zgornjih učilnicah, kjer je bila v sklopu sanacije opravljena zamenjava parketa in pleskanje sten. Prav tako je bil ustrezno saniran hodnik, ki je bil prav tako poškodovan v neurju.

Poleg šolarjev, ki so se 1. septembra vrnili v šolske klopi, so bili prvega šolskega dne najbolj veseli tisti, ki so prag osnovne šole prestopili prvič. V letošnji generaciji je 19 prvošolcev, ki jih je v šolo pospremila mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče. Ob tako pomembnem dnevu jim je namenila nekaj spodbudnih besed: »Dragi prvošolčki, navdihujete nas s pozitivnim pogledom na svet in nam kažete, da se ni česa bati. Ste naš ponos, naše upanje in želim vam veliko ustvarjalnih ur v prenovljeni šoli,« ter jim v imenu Občine Turnišče predala darila.

Foto Občina Turnišče

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.