https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Peršak slavnostno odprl 11. Front@ festival sodobnega plesa

Murska Sobota, 02.09.2016 ob 14:00  

V Gledališču Park se je slavnostno odprla 11. izvedba plesnega festivala Front@.

Gledališče Park je bil včeraj prisoten plesnim ritmom, saj se je pričela enajsta izvedba festivala sodobnega plesa Front@. Obiskovalce in goste je pozdravil umetniški vodja festivala, Matjaž Farič, ki je pozdravil obiskovalce. Poudaril je, da je festival iz majhnega plesnega festivala zrasel v prepoznavni plesni festival, ki je kljub svoji majhnosti pustil pečat v svetu plesa. Farič je poudaril tudi zahvalo MO Murska Sobota, ki je festival tudi nagradila s svojo plaketo za kulturne dosežke.

Minister za kulturo Anton Peršak je izrazil zadovoljstvo nad starostjo  festivala. Zaželel jim je še naprej veliko uspeha. Poudaril je, da bo druga dekada enako uspešna kot je bila prva  in bomo v Murski Soboti še vedno imeli priložnost videti najboljše sodobne plesalce. Front@ tudi orje ledino med slovenskimi festivali, saj je eden redkih svetovnih festivalov, ki se ne dogaja v Ljubljani ali v Mariboru. S tem festivalom mesto Murska Sobota dokazuje, da so tudi majhna mesta gostiti svetovni festival, kot je to Front@, je zaključil Peršak v svojem govoru.

Sledila je plesna predstava Železna modra, ki je druga predstava plesne skupine Milan Tomašik & Co. V predstavi se je koreograf ponovno osredotoča na raziskavo ritma, ki se vzpostavlja kot posledica napetosti mišic. Telesa plesalcev so bila v predstavi izrazna in virtuozna, medtem ko nas je sama predstava popeljala do drugačnih razpletov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.