https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V letalski nesreči na Bovškem umrli trije mladi Prekmurci

02.09.2016 ob 11:07  

Razbitine letala, ki je okoli osmih zvečer poslalo klic na pomoč, nato pa izginilo, so našli okoli enih zjutraj.


Letalo piper 28 je večeraj ob 17.35 vzletelo z bovškega letališča, namenjeno je bilo proti Brniku. Na njem so bili 31-letni pilot in dva potnika, vsi Prekmurci. Letalo je okoli 20. ure poslalo klic na pomoč, nato pa izginilo. Na pomoč so prihitele reševalne službe; gorski reševalci, gasilci, policija je zavarovala dogodek. S toplotno kamero je proti zadnjim znanim krajem pogrešanega letala poletel helikopter Slovenske vojske, poroča Žurnal24. Razbitine letala so našli okoli ene ure zjutraj.

Na letalu so bili trije mladi Prekmurci, in sicer 31-letni pilot G. Trajbarič, 33-letni D. Kalamar in 31-letni G. Šömen. Identiteto treh umrlih v strmoglavljenem letali pa bo sicer uradno potrdila sodna obdukcija. Razbitine letala so našli na območju Krasjega vrha, ki leži  ki leži med Čezsočo in Drežniškimi Ravnami na gorskem grebenu Polovnik.

Foto: Slika je simbolična (www.freeimages.com)

V času izginotja letala je Slovenijo ravno prehajala vremenska fronta z močnim dežjem, ki je prešla tudi Posočje. Natančnega vzroka nesreče za zdaj  še niso ugotovili,  na območju so raziskovalci in kriminalisti. Več naj bi bilo znanega danes popoldne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija