https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Projekt Let the Love win širil strpnost in ljubezen v Murski Soboti

Murska Sobota, 03.09.2016 ob 9:00  

Na Trgu kulture se je dogajal projekt Let the Love win, ki širi strpnost in ljubezen med ljudi.

Na pobudo glasbenika SoulGrega Artista je Izobraževalni center Eksena v sodelovanju z Založbo Eksena Records in Društvom Eksena organizator akcije Let the Love win, ki bo dosegla vrhunec 8.10.2016 v Mariboru, ko bo eden izmed glavnih nosilcev projekta, glasbenik SoulGrega Artist priredil skupaj s svojimi glasbenimi gosti brezplačen koncert. Udeleženci, ki so se udeležili včerašnje akcije, so šli skozi štiri kapljice, ki so simbolizirale različna dejanja človeka. Projekt je nastal kot sporočilni odgovor na človeško vojno ter aktualne razmere doma in v svetu z namenom promocije ter spodbujanja ljudi k ljubezni, strpnosti in medsebojnemu spoštovanju. Glasba je univerzalen jezik, ki seže do srca in lahko s svojo vibracijo ter sporočilom človeka prebudi in navdihne.

SoulGreg Artist kot nosilec projekta Let the Love win s svojo glasbo ljudem odpira srca, saj brez odprtih src ne morejo biti za ljubezen, Izobraževalni center Eksena pa ljubezen in strpnost uči, zato je ta projekt odraz njihovega poslanstva in vizije, za katera si skozi njihovo delo in življenje vsakodnevno prizadevajo. 

Žal smo lahko že nekaj časa priče naraščanju nestrpnosti, sovraštva in nasilja, ki zajemajo tako domače kot mednarodno okolje in družbo, kar v ljudeh poraja razdor, strah in trpljenje. Napetost, strah, tesnoba, brezup in nepredstavljiva grozodejstva so vse bolj del naših življenj, zato so se s tem projektom odzvali na trenutno družbeno dogajanje ter duh časa in podprli ljubezen, strpnost, razumevanje, sožitje in mir. Vsaka pobuda in korak v to smer predstavljata KAPLJICO LJUBEZNI, ki je v teh časih ne prezrimo, ampak ji dajmo podporo in jo širimo naprej.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2016 ob 12:36 gost

      A se kdo vpraša zakaj narašča nestrpnost?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.