https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

ARSO za ponedeljek izdal opozorilo za severovzhodno Slovenijo

05.09.2016 ob 9:00  

V ponedeljek lahko v severovzhodni Sloveniji pade do 40 litrov dežja na kvadratni meter v le približno šestih urah. ARSO je zato izdal oranžni alarm in opozorilo možnosti hitrega porasta rek in hudournikov.

Nov teden se je v Pomurju pričel z deževnim vremenom. Po podatkih Arsa bo ob prehodu hladne fronte v ponedeljek zjutraj in dopoldne na SV države padlo od 20 do 40 litrov dežja na kvadratni meter v le približno šestih urah. Za naše kraje je izdan tudi oranžni alarm. Arso je izdal opozorilo, da so v ponedeljek zjutraj in dopoldne možni hitri lokalni porasti manjših rek in hudournikov predvsem v severovzhodni Sloveniji. Možna so tudi razlivanja.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V ponedeljek bo sicer sprva oblačno in deževno, več padavin bo na severovzhodu države. Hladneje bo, zapihal bo severni do severovzhodni veter. Sredi dneva bo dež ponehal. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo, nastale bodo še posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne pa od 19 do 23 stopinj C.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.