https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi Pomurci lahko pomagate Miši in Jakobu, da shodita

06.09.2016 ob 14:00  

Društvo Zvezni otroci vas vabi, da se jim pridružite na Primorskem in pomagate malima Miši in Jakobu, da shodita.


Društvo Zvezdni otroci (www.zvezdni-otroci.si) pomaga staršem otrok, ki rabijo zdravljenje v tujini. V letošnjem letu je društvo organiziralo že dva dogodka. Prvi je bil koncert S skupnimi močmi za boljši jutri otrok v dvorani Osnovne šole 3 v Murski Soboti, drugi pa dobrodelna ´Bitka´v peki nabodal na Tojzlovem vrhu-Gaj nad Mariborom. Letos so finančno pomagali fantku Aneju iz Spodnjega Jakobskega dola pri Mariboru, ki je potreboval operacijo nog v Nemčiji. Ko so so v društvu pridružili fantku Reneju iz Renč pri vzponu na Kredarico, so prišli na idejo, da bi letos pomagali še kateremu izmed bolnih otrok. S tem namenom vas vabijo, da se pridružite njihovemu dogodku v Porotrožu in pomagate Miši in Jakobu.

»Zakorakajmo skupaj – obala pomaga Miši in Jakobu« bo dobrodelna prireditev, ki se bo odvijala v nedeljo, 18. septebra na portoroški plaži, pod okriljem organizacije društva Zvezdni otroci ter prostovoljke Barbare Kožar iz Pirana. Dogodek je združil vse prijatelje in podpornike, ki želijo s skupnimi močmi doseči le en velik cilj: pomagati malima nadobudnežema Miši Prelog in Jakobu Zupanu izpolniti njuno največjo željo – shoditi.

Pestra animacija, bogat srečelov in bitka v peki nabodal

Ob pestrem animacijskem programu, tako za otroke kot odrasle, se bo na Portoroški plaži odvijala »dobrodelna bitka v peki nabodal«, v kateri bodo sodelovale znane osebnosti slovenskega javnega življenja.Tekmovali bosta dve petčlanski ekipi, ki ju bo ocenila žirija. Pečena nabodala bodo nato tekmovalci ponudili obiskovalcem prireditve v zameno za prostovoljni prispevek.

Ob že omenjenem dogodku bo organiziran tudi velik srečelov, v katerem bo vsaka srečka dobitna.

Vsa zbrana sredstva na prireditvi bodo namenjena Miši in Jakobu, za pokritje stroškov po operacijah v ZDA ter za nujno potrebne pooperacijske terapije, katerih naša zdravstvena zavarovalnica ne financira.

Foto: Facebook

Sodelovali bodo: srebrni olimpijec Vasilij Žbogar, bronasta olimpijka iz Pekinga Lucija Polavder, igralec in komik Matjaž Javšnik, vsestranski Tomaž Klepač, Barovca Črt Banko in Sanja Keric, prvi zmagovalec Masterchef Slovenija Sašo Miljuševič, prva dama Obalne animacije Irena Dolinšek, voditelj in moderator Iztok Gustinčič in drugi.

Da bi prireditev približali tudi temu delu Slovenije, bo organiziran avtobusni prevoz iz Murske Sobote, Sv. Trojice, Lenarta in Maribora. Prijavite se lahko že danes. 

Odhod avtobusa:

...ob 6:00 Murska Sobota - glavna avtobusna postaja

...ob 6:45 Sv. Trojica - postaja pri osnovni šoli

...ob 7:00 Lenart - glavna avtobusna postaja

...ob 7:30 Maribor - izpred glavne avtobusne postaje

Povratek iz Portoroža: predvidoma ob 19:00!

Cena: 16,00 €/osebo

Prijave zbirajo najkasneje do ponedeljka, 12.septembra 2016 do 12:00. Avtobusni prevoz bo organiziran ob prijavi 50 oseb.

 

Vsi interesenti pošljite zasebno sporočilo na Facebooku:

Sašo Kavaš - Pomurje

Miro V. Kodrič - Maribor z okolico

Valerij Zorko - Lenart z okolico

 

Prijave tudi:

- Društvo Hospic, Lendavska 11, Murska Sobota med 13:00 in 14:00

- Pisarna evangeličanske cerkve v Murski Soboti od ponedeljka do petka / dopoldan)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2016 ob 22:41 gost

      ka če neman penez ka bi prispevo ka je tak vse gnilo v našoj državi ka nemreš dobiti službe če pa že dobijš pa maš komaj za preživetje. ali pa kak ges ka san še nej dobo plačo niti za julij

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2016 ob 23:24 gost

      Kaj pa čebi prispevali kaj od tistega pol miljona, ki je za eno leto oskrbe za 21 mladoletnih migrantov

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2016 ob 23:33 gost

      Tako, tu bomo donirali, za migrante je pa država po hitrem postopku pognala že 130 miljonov.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.