https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V občini Radenci ob Svetovnem dnevu turizma dve »Zlati priznanji«

08.09.2016 ob 11:00  

Vsako leto konec devetega meseca, 27. septembra, se praznuje Svetovni dan turizma, ki se ga letos obeležuje pod sloganom »Turizem za vse«, s spodbujanjem univerzalne dostopnosti, pri tem pa je zlasti »zeleni turizem« tisti, ki ponuja največ možnosti za razmah, tako turizma kot celotne družbe. V Občini Radenci je ob tem komisija izbrala dva dobitnika »Zlatih priznanj«.

V Občini Radenci se je 5. septembra sestala Komisija za uresničevanje nalog na področju ocenjevanja krajev (predsednik Rade Bakračević, člana pa Sonja Bily in Zoltan Časar), navaja prlekija on net. Po pregledu seznama evidentiranih kandidatov za prejem občinskega priznanja je komisija po temeljiti presoji sprejela sklep, da se letos, ob Svetovnem dnevu turizma, v tej severovzhodni slovenski občini podelita dve enakovredni »Zlati priznanji«. Prejela naj bi jih »Aerogolf«, storitve in trgovina, d.o.o., Rihtarovci 32, kjer je direktorica Ida Tivadar ter podjetje »Prevozi Škerget« d.o.o., Boračeva 40/a, kjer je direktor Mitja Škerget. Obe priznanji se podelita v skladu z opredeljenimi kategorijami za skrb za urejeno okolje ter dodatno turistično ponudbo v Občini Radenci.

Pobudnik, idejni oče, izvajalec ter investitor infrastrukture na centru Golf Radenci je Jože Tivadar - občan Občine Radenci, za katerega pravijo, da je »človek za vse«. Začel je z gradbeništvom, kjer je bil zelo uspešen, zatem se je navdušil nad letenjem, kupil avion in v daleč naokrog znani pokrajini »Tri srca« zgradil letališče. Bilo je to tedaj nekaj neverjetnega. To pa še ni vse. Na svojem zemljišču je zgradil golf igrišče z devetimi luknjami, ki je namenjeno gostom, kot tudi domačim golfistom. Verjamemo, da bodo golfisti vse Evrope z letali prihajali na njegovo golf igrišče. Za golf je navdušil veliko število Radenčanov in že sedaj ima golf društvo okrog sto rednih članov. Za podmladek ter nove člane imajo organizirano tudi šolo golfa. Društvo zelo uspešno vodi Jože Ivačič, ki ga golfisti iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in seveda tudi Slovenije zelo dobro poznajo. Sedaj to raznoliko in veliko podjetje, ki postaja velik turistični center v Občini Radenci, vodi Jožetova hčerka Ida Tivadar, ki se že uveljavlja kot kvalitetna turistična delavka Pomurja.

Foto: golfradenci.si

Začelo se je leta 1992. Prvi kamion je bil manjši kamion TAM, s katerim so opravljali razvoze Radenske po manjših podjetjih in gostilnah. Po smrti očeta leta 1997 je sin Mitja Škerget prevzel vodenje prevozništva. Ob trdem delu in seveda pomoči matere in očetovih prijateljev je danes 20 vozil v voznem parku logističnega centra na 20.000 m2 s skladiščnimi in pisarniškimi kapacitetami, ki se razprostira na lokaciji nekdanje žage Marles Boračeva. V podjetju z nazivom »Logistika Škerget« d.o.o. je zaposlenih 30 ljudi in so večinoma vsi iz domače ali sosednjih občin. Od tega je 18 šoferjev, mehanik, skladiščnik, ostali pa so režijski delavci. Konec oktobra lani pa so svojemu namenu predali poslovne prostore v novi poslovni zgradbi, ki je zrasla tik ob stari lokaciji. Ob tej priliki so odprli tudi prostor, namenjen fitnesu in gostinski lokal v pritličju zgradbe, oba tematsko zelo dobro in okusno povezana s sosednjo Radensko. Na novi lokaciji pa so odprli še »Točko za motoriste«, ki privablja motoriste z vseh koncev Slovenije in tujine na druženje in klepet ob kavici ali kakšni drugi pijači.

Foto: skerget.si

Podelitev »Zlatih priznanj« Občine Radenci za leto 2016 za skrb za urejeno okolje ter dodatno turistično ponudbo bo v torek, 27. septembra, ob Svetovnem dnevu turizma, s pričetkom ob 17. uri, v prostorih Golf centra Radenci, Rihtarovci 32.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.