https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota predstavil program

10.09.2016 ob 7:00  

V prostorih Gledališča Park je potekala predstavitev in načrti Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Načrte za prihodnje delovanje zavoda sta predstavili direktorica ZKTŠ mag. Brigita Perhavec in programski vodja zavoda Dunja Škof. Obe sta predstavili bogat program, ki ga zavod pripravlja za svojo prihodnjo abonmajsko sezono. Abonmanjsko ponudbo sestavljajo abonmaji komedija, drame in komedije, lutkovni abonma, glasbeni abonma.

Abonmanjska ponudba je zelo uspešna, kar se je izkazalo tudi v lanskem letu, saj si je prireditve v okviru zavoda ogledalo 16 tisoč obiskovalcev od oktobra do aprila, kar ZKTŠ uvršča v osrednjo pomursko institucijo na področju kulturne ponudbe, je v uvodu zaključila direktorica ZKTŠ mag. Brigita Perhavec. Vsako leto priredijo od oktobra do aprila približno 60-63 prireditev, kar pomeni, da se priredijo od 3 do 5 prireditev na teden. Tudi letos se nadejajo, da bo številka letos še višja, kar kaže na na dobro delovanje zavoda.

Abonmajsko ponudbo podrobno predstavila programski vodja ZKTŠ-ja Dunja Škof, ki je razložila, kaj naj bi vsak abonma predstavljal. Abonma komedija bo predstavil komedijo, ki ne bo zahtevala intelektualnega angažmaja, saj bodo predstave preproste, zabavne in smešne, kjer se bo lahko vsak posameznik sprostil ob veselih prigodah, ki se bodo dogajale na gledališkem odru. Abonma komedija in drama je doživel spremembo, saj se ne bo ponujala ista ponudba kot v preteklosti. Od gledalca se bo zahtevalo tudi intelektualni angažma, kot je povedala Škofova ob predstavitvi programa.

Lutkovni gledališki abonma zavzema otroke od 4. do 12. leta starosti. Zaradi velikega povpraševanja po šolah so ga razdelili v tri sklope, kjer bodo bodoče lutkovne predstave priredili določeni starostni skupini otrok. Med drugim ZKTŠ omogoča vsem tistim otrokom, ki si tega ne morejo privoščiti zaradi socialne stiske, omogočijo subvencioniranje vstopnic. Glasbeni abonma obeta zanimiva glasbena imena, ki bodo navdušili vsakega ljubitelja glasbe. Med drugim si bodo lahko abonmenti ogledali koncerte Irene Grafenauer, Vlatko Stefanovski, Iztok Mlakar, mjuzikl Veronika Deseniška in Marko Hatlak.

Ob koncu je direktorica ZKTŠ mag. Brigita Perhavec izrazila zadovoljstvo ob poletnem dogajanju, saj so Soboško poletje, Skrito dvorišče, Sočna vilica privabili mnogo obiskovalcev. Sama pa je pozvala tudi vse dosedanje abonente in tudi preostale, ki jih zanimajo gledališče, glasba ali pa lutkovne predstave, da se čim prej vpišejo do konca septembra.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.09.2016 ob 7:29 karci gost

      Zakaj pa je v imenu zavoda beseda šport?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.09.2016 ob 9:16 športnik gost

      koliko denarje so vzeli soboškemu športu za razvoj naših športnikov to je vprašanje za direktorico zavoda lp

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.09.2016 ob 9:38 Kvazi športniki gost

      Ne mešaj šport pa rekreacijo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2016 ob 16:05 Kvazi športniki gost

        Kot prvo manj jest, kot drugo manj pred TV-jem in računalniko sedet in ven na igrišča in na bicikline. In v klube. In ko bodo deca športno nadarjeni, takrat nastopi Perhavcova, da pomaga z denarjem. Še enkrat rekreacijo je seveda tudi šport, denar se pa naj namenja samo najbolj nadarjenim, ne pa vsakemu vaškemu klubu, ki potem denar zapravi za piknike in pivo.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.09.2016 ob 12:09 gost

      Seks bomba gos. Perhavec, že ve kako in kaj dela !Vsaka ji čast za opravljeno delo !

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2016 ob 9:11 bojan gost

        - ( 12:09 )@@@ Tij kelko maš dioptrijo ?rejsan megleno vijdiš .Idi si po pomoč dokler še ni prepozno .

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2016 ob 11:10 jože gost

      Eni do penzije ostajajo pri državnij jaslaj in koritaj .Kak do lahko tej živeli v penziji ,ki so navajeni živreti na drugi račun ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2016 ob 11:26 gost

      kak,nedu šli v penzijo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.09.2016 ob 11:33 gost

      najprej moramo rešiti probleme, kot so: kak bo učitelj telesne vzgoje rekreiral učence, če ni iz istega kraja. Temu športnemu vaditelju sploh ni interes, kajti ne prihaja iz iste okolice, glavno, da je dobro plačan. Včasih so bili prvi vaditelji tudi pobudniki kakih ekip, trenerji v ekipah, danes so preprosto samo na plačilnih listah.Če ti ne živiš z narodom, nisi privrženec tega, kar bi naj bilo boljše za mladino, potem nimaš med temi kaj iskati. Edino izleti, pa ekskurzije jim rojijo po glavej.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.