https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Z Bruc Unibusom 21. septembra v Ljubljano

10.09.2016 ob 12:00  

Klub prekmurskih študentov tudi letos v sodelovanju z Avtobusnim prometom Murska Sobota organizira Bruc Unibus, s katerim bruce popeljejo na brezplačno ekskurzijo v Ljubljano. Letos bo ta potekala v sredo, 21. septembra. Bruci se lahko prijavijo preko spletnega obrazca, dostopnega na spletni strani Kluba prekmurskih študentov.


Vsako leto se na študij v Ljubljano in Maribor kot tudi v druge študijske kraje odpravlja mnogo mladih iz Prekmurja. Z novim študijskim letom bodo mladi v univerzitetnih mestih spoznavali nov način življenja, srečevali se bodo s številnimi spremembami in težavami, da pa bi jim le te olajšali, Klub prekmurskih študentov v sodelovanju z Avtobusnim prometom Murska Sobota vsako leto organizira brezplačno ekskurzijo v Ljubljano. 

V sredo, 21. septembra, ob 7. uri, se bo Bruc Unibus z glavne avtobusne postaje v Murski Soboti odpravil na pot proti Ljubljani. Tam bodo bruci obiskali Ljubljanski potniški promet, kjer bodo pobližje spoznali sistem mestnega prometa in se seznanili s storitvijo BicikeLJ. Obiskali bodo tudi Narodno in univerzitetno knjižnico ter Centralno tehniško knjižnico, kjer jim bo predstavljen knjižnični sistem ter delovanje obeh knjižnic, ogledali pa si bodo še druge za študente zanimive točke v Ljubljani. Starejši študenti bodo že med potjo odgovarjali na najrazličnejša vprašanja, brucem pa bodo predstavili sistem voženj v univerzitetno mesto ter jim podali informacije o bivanju, študentski prehrani in načinu življenja v Ljubljani. Ob koncu dneva bodo preživeli še nekaj prostih ur v nakupovalnem središču.

Za bruce, ki bi se želeli ob tej priložnosti vseliti v študentski dom, pa bodo na voljo tudi študenti, ki jih bodo pospremili do pisarne študentskih domov.

Na Bruc Unibus se bodoči študenti lahko prijavijo na spletnem obrazcu - TUKAJ, ker pa je število mest omejeno, je priporočeno, da se prijavijo čim prej.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.