https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Policija in Peter Podlunšek predstavila akcijo Hitrost ubija

10.09.2016 ob 11:00  

V prostorih Srednje ekonomske šole smo spremljali zanimivo predavanje o hitrosti, ki je najpogostejši vzrok prometnih nesreč v Pomurju in Sloveniji.

V prostorih Srednje ekonomsko šole smo slišali predavanje o hitrosti in drugih vzrokih, ki so mnogokrat vzrok za smrtne nesreče, ki se zgodijo na pomurskih in slovenskih cestah. Statistični podatki kažejo, da se na pomurskih cestah vsaka šesta prometna nesreča zgodi zaradi neprilagojene hitrosti. Pogosto je hitrost povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so alkohol, nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti…V prometnih nesrečah je udeleženih vedno več mladih voznikov.

Zato so se na Srednji ekonomski šoli odločili, da izvedejo preventivno akcijo, ki sta jo izvedla policija in najbolj znani akrobatski pilot, Peter Podlunšek. Predstavnik policije, višji inšpektor Srečko Steiner je s shrljivimi slikami mnogkrat opozoril na napake, ki jih delamo pogosto kot udeleženci v prometu. Sam je tudi razložil vzrok dveh tragičnih nesreč, ki sta se zgodili v Mariboru in Satahovcih, ko so umrla sama mlada življenja. Med drugim je z nasveti povedal zbranim udeležencem, s kakšno hitrostjo se naj vozijo po naseljih. Odsvetoval jim je pitje alkohola, ki je eden glavnih vzrokov za neprilagojeno hitrost. Med drugim je povedal, da v zadnjem času opažajo veliko nesreč, ki so posledica telefoniranja med vožnjo.

Osrednji gost prireditve, akrobatski pilot  Peter Podlunšek, je povedal, da je hitrost njegova vrlina, a na prvem mestu je vedno varnost. Sam je dejal, da tudi potnike, ki si zaželijo vožnje z njegovim letalom, pripelje varno, saj večina udeležencev ne bi ostala pri zavesti, če bi letel z hitrostjo kot leti na tekmah.Za njim je povedal še nekaj besed ravnatalej Ekonomske šole, Darko Petrijan, ki je povedal bolečo anektodo iz svoje vasi in opozoril vse zbrane udeležence še enkrat na to, kar sta pred njim povedala Steiner in Podlunšek. Sledilo je še simbolna vožnja v okolici Srednje ekonomske šole, ko so se dijaki skupaj s Podlunškom odpeljali z njegovim najnovejšim BMW-jem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.09.2016 ob 11:22 Stewen gost

      HITROST UBIJA - Ne le zaradi hitrosti, ampak tudi zaradi drugih vzrokov, povezanih z motornimi vozili, umirajo ljudje. Tako smo imeli v Pomurju pred kratkim dve smrtni nesreči zaradi "popustitve" ročnih zavor, zaradi česar sta se vozili (traktor in avto) premaknila in "stisnila" šoferja. --- Da pa na preventivni pogovor o zmanjšanju hitrosti (divjanja) vabijo Podlunška, se mi zdi "provokacija". Je namreč najhitrejši slovenski voznik motornega vozila - letala. In zdaj, ko si je prislužil še BMW, slutim, da tu in tam pritisne na gas "do daske".

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.09.2016 ob 13:46 gost

      Boli njih za nas če hitro vozimo. Njihova prva naloga je kasiranje.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.09.2016 ob 16:01 prekmurec gost

      SLIKA 6,pozna kdo mladenko čist desno,črni lasje -TOP !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.09.2016 ob 16:31 gost

      podlunšek de se pelo 50 po Mostji, on plača na licu mesta, če ga splo ustavijo, ker je poznan državljan

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.09.2016 ob 16:54 ekonomska gost

      jaz jo poznam ja :)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2016 ob 10:04 gost

      nikdar se Podlunšek nede pelu 50 p Mostji, prekoračeno hitrost bo pa plačal, če ga seveda sploh ustavijo. Kajti takih prekrškarjev je 100000 v Sloveniji, imajo denar takoj plačajo tistih 100 eur, pa se požvižgajo na predpise. Pišem iz izkustva, vozil je politik, prekoračil hitrost, plačal kazen i boli ga kurac za vse skupaj. Direktor, prijatelj poslanca, pa sploh ni plačal kazni, ki je za namivozil, čudno mar ne. In kdo sedaj koga jebe?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.09.2016 ob 7:58 prekmurec gost

      Priimek ?

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.09.2016 ob 14:00 gost

      Podlunška poklicati, da predava o tej temi je naravnost sprevrženo. Ajaj, poklican je bil zato, da so lahko dijaki naredili par selfijev pred BMW-jem. Sem pa prepričan, da se s to mrcino vozi po prepisih (konji v mašini pa trpijo).

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.09.2016 ob 20:49 InRi gost

      Podlunsek se igra z OGNJEM kdor visoko leta nizko pade

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.