https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Foto: V Križevcih pri Ljutomeru obeležili 18. občinski praznik

Križevci pri Ljutomeru, 10.09.2016 ob 13:00  

Včeraj, v petek 9. septembra, se je v Prlekiji mudil predsednik državnega zbora, dr. Milan Brglez. Obisk je izkoristil za ogled več podjetij in ustanov ter se srečal s številnimi posamezniki in društvi v Ljutomeru in Križevcih. Pozno popoldne je kot osrednji gost ogovoril prisotne na slavnostni seji ob praznovanju 18. občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru, ter prisostvoval ob podelitvi občinskih priznanj.

Med drugimi so se na slavnostni seji zbrali župani in podžupani sosednjih občin, predstavniki javnih zavodov in gospodarskih družb, poslovni partnerji občine, predstavniki društev, gosti pobratene občine Komende in številni drugi.

"Danes, ob polnoletnosti vaše občine, po osemnajstih letih trdega dela in sadov, ki jih je to obrodilo, se velja posvetiti sedanjosti in se zazreti v prihodnost. Nekateri občani Križevcev so mi posebej izpostavili pozitivno in uspešno sodelovanje v vašem občinskem svetu, kjer menda delitve na koalicijo in opozicijo praktično ne poznate, temveč v duhu združenih moči in načela »vsi za enega, eden za vse« tvorno in konstruktivno sodelujete za boljši in lepši jutri vaše občine in njenih prebivalcev," se je glasil del govora letošnjega slavnostnega govornika, predsednika državnega zbora dr. Milana Brgleza, k čemur je dodal, da se takšnih novic vedno znova razveseli, saj sam še kako dobro ve, da so dobre pobude na žalost lahko hitro, prehitro postavljene na stranski tir, ko v ospredje stopijo delitve na »naše in vaše«, na »leve in desne« in podobne razprtije. Izrazil je tudi navdušenje nad tem, kako polna življenja, napredka in pozitivnega duha je lahko tako majhna občina.

"Trenutek, v katerem smo, občinam ni naklonjen. Čas debelih krav je mimo, odmerjen nam je vedno manjši kos pogače. Z novo finančno perspektivo se nekoliko zmanjšujejo možnosti za dostop do evropskih in državnih sredstev. Trenutno ni primernih razpisov na katerih bi lahko kandidirali. Ta smer ni dobra in ne zasleduje skladnega regionalnega razvoja," je v svojem govoru povedal župan občine, mag. Branko Belec in poudaril, da so vendarle ti časi izziv za pogumne. Hkrati je izrazil tudi zadovoljstvo ob doslejšnjem uspešnem razvoju in napredku občine ter dodal, da ne nameravajo krčiti utečenih programov na področju kmetijstva, požarne varnosti, kulture, športa, socialnih in društvenih programov ter vsega preostalega. Tako kot doslej, bodo sredstva racionalno razporejali.

Podelili so občinska priznanja zaslužnim občanom

Podelili so tudi občinska pisna priznanja, ki so jih prejeli Alojz Marinič, Branko Petovar in Vekoslav Novak. Pisno priznanje s plaketo Občine Križevci pa so prejeli Križevski rogisti.

Dr. Aleš Kolmanič, dr. Matej Štuhec, dr. Nina Pirher in dr. Sabina Pirher so prejeli posebne kipce "kamen modrosti", ki jih je oblikoval domač umetnik Robert Jurak. Poseben spominski list pa je izpod rok župana prejela Sara Zamuda, osmošolka, ki je bila lani razglašena za najprostovoljko leta v kategoriji do 19 let.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija