https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Puconcih potekal 1. odprt turnir Republike Slovenije v namiznem tenisu za kadetinje in kadete

Puconci, 12.9.2016  

V Zeleni dvorani v Puconcih je sobota potekala v znamenju prvih borbenih dvobojev igralcev in igralk namiznega tenisa v novi sezoni. Kljub odločni in odlični igri pomurskih namiznoteniških klubov, je zmaga turnirja, tako pri kadetih kot kadetinjah, šla na Primorsko.

Nova sezona pri kadetih prinaša novo razmerje moči, čeprav so imela nekatera imena vodilno vlogo že v lanski. Aktualni državni prvak Žiga Kristijan Žigon (NTK Fužinar) in vodilni na lestvici Matija Novel (NTK Arrigoni) sta upravičila svoj status in se pomerila v velikem finalu. Novel je za pot do tja v četrtfinalu preživel pet nizov proti Mitji Omerzelu (NTK Krka), v polfinalu pa s 3:1 odpravil Aljaža Godca (NTK Fužinar).

V spodnji polovici žreba Žigon do polfinala ni imel težav, tam pa je nato odpor Jana Jevšnika (NTK Tempo) strl z rezultatom 3:2 (v zadnjem nizu je Korošca pustil na 2. točki). Finalni obračun med Novelom in Žigonom je bil odločen v prvih dveh nizih. Obakrat je bil bolj zbran Primorec, ki je prvi niz dobil s 13:11, drugega pa z 11:9. V tretjem nizu dvoma o zmagovalcu ni bilo več. Z rezultatom 11:5 je slovenski kadetski reprezentant prišel do zmage na prvem turnirju v novi sezoni in se tako utrdil na prvem mestu jakostne lestvice. Izmed pomurskih igralcev se je najboljše odrezal Tim Mori (Muta), ki je zasedel 5. mesto.

Foto: ntsvet.com

Turnir deklet se je v Prekmurju do samega konca odvijal po željah absolutne favoritinje Lee Paulin, ki bi morala v letošnji sezoni na domačih tleh v konkurenci do 15 let dominirati. Njena zmaga vse do finala ni bila pod vprašajem, saj je vseh šest tekem dobila brez izgubljenega niza. V polfinalu je bila boljša od Tjaše Novak (NTD Kajuh-Slovan), ki je prijetno presenetila s 3.-4. mestom, za svoj uspeh pa v četrtfinalu ugnala nosilko Manco Paljk.

V spodnji polovici žreba je za manjše presenečenje na papirju poskrbela Nika Belaj (NTK Cirkovce), ki je na koncu prišla do stopničk. V četrtfinalu je ugnala Nušo Kadiš (NTK Fužinar), ki je že v prvem krogu finalnega žreba izločila 2. nosilo Vito Kobetič (NTS Mengeš). Pot Belajeve se je končala v polfinalu, kjer se je dobro upirala soigralki Ini Unger, a na koncu izgubila z 1:3.

Finale se je začel po željah Ungerjeve, ki je dobila prvi niz in nato znova povedla z 2:1 v nizih. Zdelo se je, da bomo v Puconcih priča presenečenju, a se Paulinova ni predala. Po finalnem porazu pretekli vikend na 1. OT za mladinke proti Ani Tofant, je Primorka tokrat zbrala dovolj moči in na koncu slavila izredno tesno s 3:2 (-9, 7, -7, 9, 9). Na jakostni lestvici ima vesoljskih 5240 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko Danielo Butkovsko Tomanič (NTK Cirkovce), ki je tega dne s tekmovanjem končala že v osmini finala. Izmed pomurskih igralk se je najboljše odrezala Ana Kovačec (Kema), ki je zasedla 5. mesto.

Foto: ntsvet.com

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2016 ob 22:28 NTK Sobota gost

      Na turnirju je sodelovalo še več igralk in igralcev iz Pomurja, v finalni del turnirja sta se uvrstili igralki NTK Sobota Tjaša Dervarič in Eva Grabnar, ter zasedli 9.- 16 mesto.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.