https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Občina Moravske Toplice praznovala okrogli 20. občinski praznik

Kančevci, 11.09.2016 ob 9:00  

Občina Moravske Toplice je v Kančevcih obeležila jubilejni 20. občinski praznik in sicer s svečano sejo in občinskega sveta Občine Moravske Toplice in osrednjo prireditvijo ob občinskem prazniku. Svečani govornik na prireditvi je bil Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije.

Svečan dan Občine Moravske Toplice je privabil veliko število občanov in občank v Kančevce, kjer so vsi skupaj obeležili 20. občinski praznik Občine Moravske Toplice. Poleg pozdravnega nagovora župana Občine Moravske Toplice Alojza Glavača in besed čestitk svečanega govornika Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije, so podelili tudi številne nagrade in priznanja Občine Moravske Toplice, prav tako priznanja v sklopu projekta Moja dežela-lepa in gostoljubna. Program so popestrili tudi številni nastopajoči: Vokalna skupina Aetermum, otroški pevski zbor Grlice OŠ Fokovci, kitaristke in recitatorke OŠ Fokovci in folklorna skupina OŠ Fokovci.

Da pa je občina lahko uspešna (in da so zato tudi občani zadovoljni), je potrebno veliko trdega dela. Vsako leto. In vedno znova. V Občini Moravske Toplice že 20 let po vrsti. Tako so na tokratni prireditvi izpostavili seznam projektov zadnjega leta dni. Tako kot je na primer projekt Razvoj socialnega podjetništva »Pannonia Slovanica«, s katerim so ustvarili pogoje za nastanek novih delovnih mest. Veliko dela so opravili na prometni infrastrukturi, prav tako na kanalizacijskem omrežju. Še največ dela pa na izgradnji vodovoda. Vlagali so tudi v športno infrastrukturo in v socialno varstvo, s čim so prispevali k zmanjševanju stisk občanov.

Občinski svet Občine Moravske Toplice je na 15. redni seji sprejel sklep o podelitvi velike zahvalne listine, nagrade in priznanj Občine Moravske Toplice. Tako je častni občan postal Franc Čarni iz Sebeborcev, veliko zahvalno listino so podelili Milivoju Milosavljeviću iz Sela, nagrado občine Moravske Toplice je prejel šolski sklad na osnovni šoli Bogojina, priznanje občine Moravske Toplice pa Martin Berden iz Filovcev, Sebastjan Koltaji iz Ivancev in nogometni klub GMT Bogojina.

Občina Moravske Toplice je v sklopu vsakoletne akcije TZ Slovenije Moja dežela-lepa in gostoljubna v sodelovanju z JKP Čista narava in TIC Moravske Toplice organizirala tekmovanje za najbolj urejena naselja v občini Moravske Toplice. Letos so imeli kar 50 odstotkov več prijav kot lansko leto, a z razočaranjem ugotavljajo, da je vseeno bilo prijavljenih le osem krajevnih skupnosti. Tretje mesto so zasedli Martjanci, drugi mesto Ratkovci in prvo mesto Moravske Toplice. Ostalih pet krajev je prejelo priznanja za sodelovanje.

Občina Moravske Toplice je razpisala tudi izbor za Akacijev trn, v katerem so lahko vsi občani, društva in pravne osebe na posebnih obrazcih s predlogi opozorili na neurejene lokacije v občini, ki jih je nujno potrebno čim prej urediti. Ravno letošnje najlepše naselje je na občinsko upravo poslalo predlog za letošnji Akacijev trn: to je neurejen most ob vhodu v Moravske Toplice iz smeri Martjanci, ki kazi naselje Moravske Toplice. KS Moravske Toplice se trudi most olepšati vsaj z ocvetličenostjo. Namen tekmovanja  v okviru projekta Moja dežela-lepa in gostoljubna je spodbujanje urejanja okolice, kar bo prispevalo k lepšemu in privlačnejšemu okolju.

Po vsem povedanem, odigranem, odplesanem in podeljenem, se je prireditev nadaljevala s pogostitvijo in druženjem z glasbeno skupino D-dur.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2016 ob 10:00 gost

      umetno travo kero polejvlete za 150 jurjov že mate ?

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2016 ob 10:49 mija gost

      Lujz, najboukše pa najlepše župan daleč naokoule!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.09.2016 ob 12:15 mija gost

      Pa najbole nesposoben daleč naokoule!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.