https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dolini pripravili že 15. indašnjo trgatev

Dolina, 11.09.2016 ob 8:00  

Kulturno turistično društvo Dolina je povabilo na tradicionalno prireditev 15. Trgatev v Dolini. Potekala je pri Vaško gasilskem domu v Dolini.

Prva trgatvena veselica v Dolini je bila 27. oktobra 1945 na domačiji Jožeta Vukana in še nekajkrat pozneje v vaško gasilskem domu. Z ustanovitvijo KTD Dolina leta 2001 pa so ponovno organizirali Trgatev v Dolini. Leta 2011 v mesecu aprilu so člani KTD Dolina ob njihovi 10. obletnici delovanja slednjo obeležili tako, da so zasadili trs. Trs je bil vsako leto večji, tako so postavili brajde. Zasluga za to, pravijo, pa gre njihovi mladini. Prireditev, ki jo vedno organizirajo drugo soboto v septembru, spremljajo zabavno šaljive igre od trgatve do vina. Igre so vsako leto malo drugačne.

Prireditev je tudi letos vključevala prikaz indašnje trgatve s kulturnim programom in družabnimi igrami. Program so popestrili: mlada harmonikarka Živa Žalik iz Doline, ljudske pevke »Žlahtna kapljica« KTD Dolina in ljubiteljsko gledališka skupina Zgrebaši iz Pečarovcev. Po končanem programu pa je sledila zabava z muzikantoma »Duo biciklin«. In vsi, ki so jih tega dne obiskali, so se lahko prepričali o tem »kak je inda fajn bilou«.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2016 ob 8:09 LENDAVA gost

      Edni pa resan opet prijdejo na svoj račun da se bo jedlo in pilo kšenki.KOMAJ SE ČAKA DA SE KJE KAJ BO DOGAJALO.SAMO DA JE KŠENKI HE HE.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2016 ob 9:04 gost

      Če si ti Lendavčan, te sam jes biciklin.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2016 ob 13:13 LAKOŠ gost

        gost@ ti si bumbar že zdaj kaj pa še biciklin he he.Si se najedo kšenki preveč pa ne veš kaj pišeš he he.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.09.2016 ob 10:06 adasdd gost

      gasilske mize, špricer pa gasa

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.09.2016 ob 11:12 kapca gost

      Kas jepa te inda bijla trgatev z zobami so brali ali kak ?Svašta rejsan ne maš kaj sami pametnjaki .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2016 ob 19:13 gost

      Zgrebaška Dr, Melita je zakon bijla.. Ge bi jo pozdravil !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.