https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Prekmurskem oviratlonu 533 udeležencev premagovalo 23 ovir

Murska Sobota, 14.09.2016 ob 9:00  

Izziva in adrenalina željni ter vsi, ki so si želeli izvirno popestritev športne aktivnosti v dobri družbi, so minulo soboto vse to lahko doživeli na prekmurskem oviratlonu. Blatna kopel, tobogan spolzki Janez, elektro šok in plavajoče ovire v jezeru Soboška kamešnica, če izpostavimo nekatere najbolj priljubljene in atraktivne, so v osrčje Prekmurja privabile več kot 530 oviratlonk in oviratloncev.


Svoje je dodalo še vreme, ki je, kljub septembru, razvajalo s pravimi poletnimi temperaturami. Pika na i nepozabnemu dogajanju je bila podelitev donacije Kriznemu centru za mlade Murska Sobota. Po lanskoletni premierni prekmurski izvedbi je oviratlon letos znova navduševal ob jezeru Soboška kamešnica, ki je že samo po sebi idealno izhodišče za pripravo tovrstne preizkušnje. 23 ovir na 10-kilometrski progi je zagotovo predramilo prav vsa čutila, marsikatera je bila tudi svojevrstna preizkušnja psihične trdnosti, manjkal ni niti test za male sive celice, še zlasti pa so lahko oviratlonci spoznali tisti delček sebe, ki izkazuje prijateljstvo, solidarnost in pripravljenost pomagati.

»Ovire, ki so sicer zasnovane na osnovi treninga specialnih enot, so narejene na način, da spodbujamo timski duh in sodelovanje, saj jih je na takšen način veliko lažje premagati, kot če se jih lotimo sami. Tudi zato se oviratlonci pri večini nepopisno zabavajo in udeležbo na naši preizkušnji jemljejo kot zabaven način druženja. Seveda pa je namen oviratlona tudi ta, da na ovirah preizkusimo meje svojih lastnih fizičnih in psihičnih sposobnosti. Mnogi ravno na oviratlonu spoznajo, da zmorejo veliko več, kot so kdaj koli verjeli, zato je oviratlon izjemno dober način za krepitev samozavesti in zavedanja, da tudi sicer v življenju zmoremo premagati izzive, ki nam pridejo na pot. Zlasti, če imamo ob sebi koga, ki nam pomaga,« je izpostavil Luka Ravnič, predsednik Športnega društva Oviratlon in eden od idejnih vodij oviratlona, ki ga je društvo prvič organiziralo leta 2012 na Pokljuki. »Prepričan sem, da člani ekipe, ki skupaj premagajo vse ovire in z roko v roki pritečejo skozi cilj, ugotovijo, da imajo drug v drugem prijatelja, ki jim bo v življenju pomagali premagovati še nešteto izzivov, hkrati pa se skupaj veseliti tudi lepih in nepozabnih trenutkov«, je še prepričan Ravnič.

S takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek medsebojni pomoči in solidarnosti, želijo spomniti, da tudi sicer v življenju največ štejejo vrednote, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje. Tudi zato so en evro od vsake plačane prijavnine podarili Kriznemu centru za mlade Murska Sobota, ki bo zbrana sredstva namenil za nakup opreme v fantovski in dekliški spalnici.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.